Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ”



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται στην πράξη ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων στο ξεπούλημα των πάντων και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων, δείχνοντας μάλιστα υπερβάλλοντα ζήλο.
Σ' αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, πυρετό επαφών, ώστε να απλώσουν τα πλοκάμια τους στην Ελληνική αγορά, αγοράζοντας “κόκκινα” δάνεια και αποκτώντας τον έλεγχο επιχειρήσεων, έχουν ξεκινήσει πολλά ξένα funds, μεταξύ των οποίων και γνωστά “γεράκια” του συγκεκριμένου κλάδου.
Ειδικότερα, τις προοπτικές δραστηριοποίησής τους στην Χώρα μας εξετάζουν funds όπως τα Fortress, York Capital, Oaktree, Third Point, Baupost, Apollo, Blackstone, Lone Star, Centerbridge, Cerberus, Eaglevale Partners, Marathon Asset Management και Sankaty Advisors.
Τα funds αυτά ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του deal Alpha Bank-Eurobank-KKR, που θα διαχειριστεί επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η KKR θα εισπράττει προμήθεια διαχείρισης 1,75% και επιπλέον 25% από τις ανακτήσεις δανείων (στην λογιστική αξία τους), ενώ το υπόλοιπο 75% θα πηγαίνει στις τράπεζες.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, παράταιρο και αλλόκοτο, εντούτοις είναι πραγματικό. Η αριστερή νυν συγκυβέρνηση έχει μετατραπεί στον καλύτερο εξυπηρετητή των απαιτήσεων των διεθνών τοκογλύφων και των λοιπών χρηματανθρώπων, αποδεικνύοντας έτσι ότι η πρακτική της αριστεράς συνδέεται άμεσα με τον καπιταλισμό και την εκμετάλλευση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ