Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ... «ΤΣΑΜΗΔΩΝ»!



Η πλήρης ανυπαρξία Εθνικής Πολιτικής από τις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις του «συνταγματικού τόξου» οδηγεί τους γείτονες της Χώρας μας σε συνεχείς προκλητικές ενέργειες. Τώρα ήρθε η σειρά της Αλβανίας και συγκεκριμένα του Αλβανού ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι, που ανέφερε προχθές σε συνέντευξη ότι η κυβέρνησή του έχει θέσει επίσημα το ζήτημα των Τσάμηδων στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε ακόμη και αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας!
Και αυτά ενώ ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στα Τίρανα τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Ο Αλβανός ΥΠΕΞ, που πρόσφατα επισκέφθηκε και την Αθήνα, σε συνέντευξή του στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel ανέφερε προκλητικά: «Δεν υπάρχουν όροι στις σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας, υπάρχουν ένας πραγματικός διάλογος, προτάσεις και διερεύνηση του καλύτερου τρόπου να αντιμετωπίσουμε τα μεταξύ μας ζητήματα».
Τα οποία ζητήματα, όμως, συνεχώς πολλαπλασιάζονται με ευθύνη της αλβανικής πλευράς, που «φορτώνει» την ατζέντα, ιδίως πριν από διμερείς συναντήσεις. Σύμφωνα με όσα είπε ο Μπουσάτι, τα διμερή ζητήματα «αν και διαχωρίζονται σε τρία κεφάλαια, συνδέονται μεταξύ τους. Αν μιλάμε για κατάργηση του εμπόλεμου από την Ελλάδα, αυτό σχετίζεται με την αναθεώρηση των βιβλίων Ιστορίας και με το ζήτημα της ιδιοκτησίας των Αλβανών στην Ελλάδα»!
Αυτό ακριβώς το θράσος των αλβανών πατά πάνω στην «χαλαρότητα» (για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ) των εγχώριων κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν απεμπολήσει πλήρως τα Εθνικά και Ιστορικά δικαιώματα της Ελλάδος στην Βόρειο Ήπειρο και έχουν αφήσει τους Βορειοηπειρώτες έρμαιο στις τρομοκρατικές διαθέσεις της Αλβανίας απέναντί τους. Να θυμίσουμε μόνο ότι πέρα από την αναψηλάφιση εκ μέρους της Αλβανίας του ζητήματος των Τσάμηδων (οι οποίοι βαρύνονται με βαρύτατα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων στη Νότιο Ήπειρο κατά την διάρκεια της κατοχής) η αναφορά του αλβανού ΥΠΕΞ «για κατάργηση του εμπολέμου από την Ελλάδα» επαναφέρει στην μνήμη μας την εθνικά απαράδεκτη και ανεκδιήγητη άρση της εμπολέμου κατάστασης με την Αλβανία που έγινε τον Αύγουστο του 1987, με σχετική πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Καρόλου Παπούλια.
Από τότε μέχρι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια συνεχή υποχωρητική στάση (και) απέναντι των αλβανών, με πιο πρόσφατο κρούσμα αυτών των αλβανικών προκλήσεων για το λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ