Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!



Εδώ και μία εβδομάδα έχουν διεξαχθεί κοινοβουλευτικές εκλογές στη Συρία. Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ φαίνεται πως δεν το πληροφορήθηκαν. Ούτε και όσοι συνήθως ενημερώνονται από αυτά.
Οι κάλπες στήθηκαν ως επί το πλείστον σε περιοχές που ελέγχονται από δυνάμεις του Άσαντ. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΣΑΝΑΑ μετέδωσε τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι της πολύπαθης χώρας κλήθηκαν να προσέλθουν σε 7.000 εκλογικά κέντρα, προκειμένου να επιλέξουν ανάμεσα σε 11.341 υποψηφίους για την Εθνοσυνέλευση των 250 μελών. Τα ονόματα στα ψηφοδέλτια προέρχονταν από τη Δαμασκό, το Χαλέπι, την Ιντλέμπ, τη Χομς, τη Χάμα, τη Λαοδικεία (Λατάκια), την Ταρσό (Ταρτούς) την Ντέιρ Εζέρ, τη Χάσκα, την Εζόρ, τη Χασάκα, τη Ράκκα, την Νταράα, τη Σουέιντα και την Κουνέιτρα (στα υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με το Ισραήλ).
Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφειλόταν κυρίως στις δυσκολίες που υπήρξαν με τη μεταφορά των ψηφοδελτίων από περιοχές οι οποίες παραμένουν υπό κατάληψη, όπως το Χαλέπι.
Το κυβερνών κόμμα Μπάαθ και οι σύμμαχοί του ήταν οι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, αργά το Σάββατο, η Εθνική Ενότητα, την οποία αποτελούσαν το κυβερνών κόμμα και οι σύμμαχοί του, θα κατέχει στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση (Majlis al-Sha’ab) τις 200 από τις 250 έδρες.
Στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης, που αποδείχθηκαν ψήφος εμπιστοσύνης στο σημερινό καθεστώς, υπήρξε προσέλευση 58% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, γεγονός που κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό, αν λάβει κάποιος υπ' όψιν τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 48%.
Η προσέλευση ήταν 80% στη Χομς, αλλά 52% στην Ταρσό. Οι άνθρωποι που γνώρισαν τα δεινά του πολέμου περισσότερο, όπως στη Χομς, εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωσή τους από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό, επίσης, ήταν πως περί τους 140.000 πρόσφυγες ταξίδεψαν -έστω και για μία ημέρα- από τον Λίβανο για να ψηφίσουν. Για τους ανεξάρτητους παρατηρητές, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σημαντικότερη από τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η εκλογική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε από τα δυτικά ΜΜΕ σχετίζεται με μια προσπάθεια να μην αποκτήσει επιπλέον αξιοπιστία η αντιπροσωπεία του προέδρου Άσαντ στις διεξαγόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης.
Μήπως αυτή η επιλεκτική παρουσίαση ειδήσεων μας θυμίζει κάτι; Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τακτική που χρησιμοποιούν τα εγχώρια αργυρώνητα μέσα στην προσπάθειά τους εναντίον της Χρυσής Αυγής. Η χρήση των ίδιων γραφικών και ανούσιων εργαλείων χειραγώγησης της κοινής γνώμης αποδεικνύει την παρουσία ενός και μόνο εγκεφάλου πίσω από τις πράξεις του συστήματος και τις τακτικές του.