Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ… ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ!


Ο φοιτητής του Χάρβαρντ Ισμαήλ Ατζάβι, Λιβανέζος με καταγωγή από την σκλαβωμένη γη της Παλαιστίνης, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του, για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν κάνει… φίλοι του.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός φοιτητής κρατήθηκε κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Λόγκαν» της Βοστώνης, και υποβλήθηκε σε πολύωρη ανάκριση από άνδρες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των ΗΠΑ, οι οποίοι απαίτησαν απ’ αυτόν ν’ ανοίξει το κινητό και τον υπολογιστή του, για να τα ελέγξουν, ενώ του ζήτησαν επιπλέον να τους πει τις πεποιθήσεις του.
Εν τέλει, μετά από πέντε ώρες εξαντλητικής ανάκρισης, μια αξιωματικός της υπηρεσίας τον κάλεσε σ’ ένα δωμάτιο, όπου του είπε σε έντονο ύφος ότι βρήκε ανάμεσα στους διαδικτυακούς του φίλους άτομα τα οποία εκφράζονταν κατά των ΗΠΑ και του σιωνισμού.
Ο ίδιος της αντέτεινε πως ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία σχετική ανάρτηση και πως δε φέρει ευθύνη για τις αναρτήσεις άλλων, αλλά παρ’ όλα αυτά η βίζα του ακυρώθηκε και απελάθηκε από τις ΗΠΑ.
Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στην… «χώρα της ελευθερίας»!