Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ομιλία για την επέτειο λήξης του συμμοριτοπολέμου


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/9 στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων, ομιλία από την συναγωνίστρια Ελένη Κλαπανάρα για την επέτειο της Νίκης του Εθνικού Στρατού επί των κομμουνιστοσυμμοριτών με θέμα: «Η Εποποιία του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι».

Η συναγωνίστρια αναφέρθηκε στην ομιλία της, σ' όλο το ιστορικό της κομμουνιστικής ανταρσίας, από την συμφωνία της Βάρκιζας μέχρι τη λήξη του συμμοριτοπολέμου, στις 29 Αυγούστου του 1949. Μιας λαίλαπας που αιματοκύλησε την Πατρίδα μας και στοίχισε τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων, είτε πέφτοντας ηρωικά στις μάχες για να παραμείνει η Ελλάς ελεύθερη, είτε βιαίως σφαγιασθέντες από τις ορδές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξαν οι ξενοκίνητοι μπολσεβίκοι, αυτό του παιδομαζώματος, κατά το οποίο χιλιάδες ελληνόπουλα απήχθησαν από τις οικογένειές τους και απεστάλησαν στις ανατολικές χώρες για να γίνουν γενίτσαροι των κόκκινων αφεντικών τους.


Τέλος, η ομιλία έκλεισε με αναφορά στην πολεμική αρετή των Ελλήνων, που ήταν και η αιτία για τη Νίκη αυτή. Καθώς, χάρις σ' αυτήν, η Ελλάδα διεσώθη από μια θανάσιμη απειλή, αυτήν του κομμουνιστικού ιμπεριαλισμού, που αποτελούσε την περίοδο εκείνη, κίνδυνο για την ίδια την υπόσταση του Έθνους μας.

Τ.Ο. Τρικάλων