Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 66.000 «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ!



Πλήρη επιβεβαίωση της πολιτικής των μαζικών «ελληνοποιήσεων» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα όσα έγραψε σε άρθρο του στην φυλλάδα των συντακτών ο υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πολιτική για την ιθαγένεια που αντιστοιχεί σε μια προοδευτική κοινωνία και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου», ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα: “Το 2015 μία από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης ήταν να δοθεί και πάλι η δυνατότητα στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μένουν στην Ελλάδα, να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Τον Ιούνιο του 2015, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας, ψηφίστηκε με ευρεία διακομματική αποδοχή το νομοσχέδιο που επιτυχώς κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στην απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του λεγόμενου «νόμου Ραγκούση» και την επικρατούσα αντίληψη στην Ευρώπη ότι η απόδοση ιθαγένειας σε όσο το δυνατόν πιο νεαρή ηλικία στα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε μια χώρα πολλαπλασιάζει τους δεσμούς τους με τη χώρα αυτή. […]
Από το 2016 που άρχισε η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας μέχρι και σήμερα 66 χιλιάδες νέοι και νέες έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα είναι ενδιαφέρον, έως και συγκινητικό, ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες, τα στελέχη της διοίκησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις με ενθουσιασμό προχωρούσαν στην εφαρμογή του νόμου: μπροστά τους είχαν τους συμμαθητές, τους φίλους, τους συμφοιτητές των παιδιών τους.
Είμαστε λοιπόν περήφανοι για αυτή τη «σκανδαλώδη αύξηση κατά 136% στις ιθαγένειες» κατά τα δημοσιεύματα, την απόδοση δηλαδή ιθαγένειας στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, και μάλιστα όχι μόνο για λόγους αρχής, αλλά γιατί σε όλες τις σύγχρονες Δημοκρατίες το μέτρο αυτό θεωρείται απαραίτητο για την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο, ακόμη και την οικονομική, των κοινωνιών”.
Από τα όσα προηγήθηκαν βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα όπως:
 α) Ότι οι μαζικές «ελληνοποιήσεις» αλλοδαπών συνεχίζονται
 β) ότι «με ευρεία διακομματική αποδοχή» τα κόμματα του «Συνταγματικού τόξου» έγιναν σύμμαχοι-συνένοχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια των «ελληνοποιήσεων»
 γ) ότι ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός «έσπρωξε» αυτές τις διαδικασίες «με ενθουσιασμό».
Όταν μάλιστα ο Χαρίτσης γράφει σε άλλο σημείο του άρθρου του ότι «με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή» όλοι οι άλλοι θα πρέπει να συμφωνούν με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, τότε καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η ΜΟΝΗ Πολιτική Δύναμη του Τόπου, που αντιστέκεται αυθεντικά και ανθεκτικά στην προσπάθεια μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ