Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



Ακόμη μια περίπτωση όπου πάσης φύσεως αριστεροί αποδεικνύονται «μανούλες» στην παραχάραξη της Ιστορίας αποτελεί εκείνη του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου.
Ο Καβράκος πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους, στην Μικρασιατική Εκστρατεία, στο Βορειοηπειρωτικό Έπος του 1940. Επάξια το όνομά του δόθηκε στο Στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στην γενέτειρά του τα Τρίκαλα.
Αυτά, όμως, δεν έχουν καμία σημασία για την αριστερά, η οποία μισεί τον Ελληνικό Στρατό και τους κατά καιρούς Άξιους Εκπροσώπους του, καθώς δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει ότι αυτός ήταν που δεν επέτρεψε στους ελληνόφωνους και σλαβόφωνους συμμορίτες του Ζαχαριάδη να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ακόμη παράρτημα του «ερυθρού παραδείσου» της Σοβιετικής Ένωσης του αιμοσταγούς «πατερούλη Στάλιν».
Γι’ αυτό και δεν μας προξενεί καμία έκπληξη η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης, Πάνος Ρήγας, σχεδιάζει να αποκαθηλώσει το όνομά του από το Στρατόπεδο. Αυτή θα είναι η δεύτερη, ηθικού περιεχομένου, δολοφονία του Χρήστου Καβράκου.
Η πρώτη, με την μορφή της φυσικής εξόντωσης, πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1944, όταν βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της εγκληματικής οργάνωσης ΟΠΛΑ, που είχε συστήσει το ΚΚΕ για να σκοτώνει όλους τους «ανεπιθύμητους» προς αυτό. Πολύ χειρότερα, ως μια ύβρη προς την Ιστορία, το όνομα που θα αντικαταστήσει αυτό του Καβράκου ως προς την ονομασία του Στρατοπέδου της ΣΜΥ θα είναι του Στέφανου Σαράφη.
Ναι, αυτού του… γενναίου στρατηγού που δέχθηκε να ταχθεί στο πλευρό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ύστερα από ομαδικό εμπτυσμό!
Και βεβαίως, σε όλα αυτά μην περιμένετε κανενός είδους αντίδραση από την φιλελεύθερη ΝΔ, αφού ως γνωστόν αυτή «αναγνωρίζει, σέβεται και τιμά τους αγώνες της αριστεράς»…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ