Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ομιλία για τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων


Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 28/1, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, ομιλία από τον Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Γρηγόρη Χιώτη με θέμα τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων, που οδήγησαν στον χαμό τριών Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε σ' όλο το ιστορικό της κρίσης των Ιμίων, που έκλεισε με μία ακόμα εθνική ταπείνωση, με την Ελλάδα να παραχωρεί ουσιαστικά έδαφός της, χωρίς να υπάρξει καν μάχη και τη de facto δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο μισό Αιγαίο. Ειδική μνεία έγινε στους τρεις Ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού, Καραθανάση, Γιαλοψό, Βλαχάκο που εν πλήρει συνειδήσει πραγματοποίησαν μια πολύ επικίνδυνη αποστολή αναγνώρισης στα Ίμια, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο που επέβαιναν να καταρριφθεί.

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Κίνημά μας έξω από τη βουλή τη νύχτα εκείνη με μερικές δεκάδες Εθνικιστές παρόντες, καθώς ήταν και οι μοναδικοί Έλληνες που εκείνες τις μέρες όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στο καθεστώς του ξεπουλήματος και της υποταγής. Από τότε, έτσι και κάθε χρόνο, οι Εθνικιστές δεν ξεχνούν την προδοσία. Τιμούν τους Ήρωες και αποτίουν τον ελάχιστο φόρο Τιμής στους πεσόντες Έλληνες Αξιωματικούς.

Τ.Ο. Τρικάλων