Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Περί συγκυβερνήσεων και "ιστορικών συμβιβασμών"


Όταν πριν από λίγους μήνες ο Αρχηγός και οι βουλευτές της Χ.Α μίλαγαν από το βήμα της βουλής,και έλεγαν πως "η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ", το πολιτικό και μηντιακό κατεστημένο κάγχασε. Οι Νεοδημοκράτες έσκιζαν τα ιμάτιά τους, λέγοντας πως περιθώρια συνεργασίας και συγκυβέρνησης "με τους άθεους και τους αντί - ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν"..Από κοντά και οι ΣΥΡΙΖΑίοι .."Με τους νεοφιλελεύθερους εμείς; τους εξολοθρευτές των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων; ποτέ!".. 

Οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι "φυσικά", διαγωνίζονταν ο ένας τον άλλον, για το ποιος θα "κατακεραυνώσει" πρώτος τον Αρχηγό και τους βουλευτές μας για αυτήν τους την ανάλυση..Λογική η στάση όλων αυτών. Ο καισαρισμός που τους διακατέχει, αλλά και ο μικρόκοσμος που είναι κλεισμένοι, δεν τους αφήνουν να δουν την πραγματικότητα. Θεωρώντας πως κατέχουν την απόλυτη "γνώση" και την απόλυτη "αλήθεια" αδυνατούν να εννοήσουν, πως υπάρχουν πολιτικός ηγέτης, και πολιτικός φορέας, που αντιλαμβάνονται με μεγάλη ευκολία το τι σχεδιάζει το πολιτικό κατεστημένο.

Όλα αυτά γράφονται, γιατί τα λόγια του Αρχηγού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επιβεβαιώνονται. Αν ανατρέξουμε λίγο στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι ο πρώτος "λαγός" της άποψης για την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι ο...Πέτρος Τατσόπουλος.

Πριν διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (και προφανώς σε ένα διάλειμμα από τις σεξουαλικές του αναζητήσεις στην υπόλοιπη Αθήνα), δηλώνει στον ΣΚΑΙ πως: "προτιμά μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιμετωπίσει το φάντασμα του φασισμού". Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε απανωτά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,(Μηλιός, Σταθάκης) να βάζουν πολύ νερό στο κόκκινο κρασί τους,και ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλούν για συνέχεια των μνημονίων αλλά "με άλλους όρους". Το ποιοι είναι αυτοί οι, "άλλοι όροι" ούτε ο Μηλιός μας το ξεκαθάρισε, ούτε και κανένας άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Μάταια ο Λαφαζάνης προσπάθησε να σώσει την (όποια) πολιτική τιμή του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας να υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το Ευρώ, σε περίπτωση που οι "διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά". Η πρότασή του απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων.

Και ερχόμαστε τώρα στην ΝΔ .Όλοι θυμόμαστε πως η βασική "διαφωνία" που είχε η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η "Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας,και η παραμονή μας στο ευρώ". Κατήγγειλε μετά μανίας η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, πως "θέλει να μας βγάλει από το ευρώ"... Πλέον με απόφαση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η "διαφωνία" αυτή έχει πάψει να ισχύει.Επίσης η ΝΔ βλέποντας την πλήρη κατάρρευση και εξαφάνιση από την κοινωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και έχοντας (η ΝΔ) στην ηγεσία της έναν αναμφίβολα ματαιόδοξο και αρχομανή άνθρωπο, τον Αντώνη Σαμαρά, προετοιμάζει από τώρα το έδαφος για τις νέες συμμαχίες.
Ακόμη και ο πλέον φιλομνημονιακός (κατά ομολογία του) υπουργός της κυβέρνησης, ο Γεωργιάδης, βγήκε και είπε ότι "μπορούν να υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ"..Οι μάσκες πέφτουν σιγά-σιγά..

Φυσικά η διαπλοκή δίνει τις "ευλογίες" της σε τέτοια σενάρια. Ως δια μαγείας, μόλις χθες βγήκε "δημοσκόπηση" (που αλλού;) στο "ΕΘΝΟΣ" του Μπόμπολα, όπου το 58% των πολιτών "θέλει" έναν "ιστορικό συμβιβασμό" Δεξιάς-Αριστεράς.. Να είμαστε σίγουροι, πως θα ακολουθήσουν και άλλες, παρόμοιες "δημοσκοπήσεις" ,με μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του.."συμβιβασμού". Επίσης από τώρα αρχίζει να προβάλονται και οι λόγοι που θα πρέπει γίνει αυτός ο "ιστορικός συμβιβασμός". Δεν θα είναι μόνο η "Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας" αλλά και η "αντιμετώπιση του φασισμού". Προφανώς κατάλαβαν ,ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού,και προσπαθούν να βρουν εύπεπτες δικαιολογίες για να αιτιολογήσουν την πολιτική και κοινωνική ήττα τους.

Φυσικά όλα αυτά παρουσιάζονται, και θα παρουσιαστούν στο κοντινό μέλλον, με μεγαλύτερη ένταση, ως κινήσεις που γίνονται για το "καλό" του λαού και της χώρας. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά:

Το πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Εγκλωβισμένο στα αδιέξοδα που το ίδιο δημιούργησε,και αδυνατώντας -καθότι πλήρως ελεγχόμενο από παντού- να δώσει  στοιχειώδεις,έστω, λύσεις παλεύει να επιβιώσει. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά, πως απέναντί του έχει ένα διαρκώς αυξανόμενο Εθνικιστικό Κίνημα, που δεν του χαρίζεται, αλλά και δεν καταλαβαίνει από διώξεις και δολοφονίες. Και το κυριότερο, αυτό το Κίνημα μπορεί με άνεση να προβλέπει τις επόμενες κινήσεις του πολιτικού κατεστημένου,και να τις αντιμετωπίζει με ευκολία.

Για εμάς, μια πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και με όποιον άλλο επιβιώσει πολιτικά) δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά η χαριστική βολή που θα δώσει στον εαυτό του το πολιτικό κατεστημένο. Κανονικά θα έπρεπε να χαιρόμασταν για όλα αυτά που ετοιμάζουν, αφού αυτά τους τα σχέδια, τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αποσύνθεση, και απαξίωση από την κοινωνία. Δεν χαιρόμαστε όμως,γιατί θα επιδιώξουν να καθίσουν στην εξουσία, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, όσο πιο πολύ καιρό μπορέσουν.
Και αυτό είναι επιζήμιο, και για το λαό και για το Έθνος.

Ελπίζουμε όμως, πως ο λαός με την ψήφο του, θα  στείλει όλους αυτούς, στα πολυτελή σπίτια τους,και από εκεί η δικαιοσύνη,θα τους στείλει εκεί που πρέπει. Για αυτό λοιπόν θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για να μπούμε φραγμός στα σχέδιά τους, αλλά και για να γίνουμε η ελπίδα του λαού μας.