Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ομιλία Δημήτρη Κολτσίδα στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου, στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων ομιλία από τον συναγωνιστή και μέλος της Τ.Ο Λάρισας, Δημήτρη Κολτσίδα, με θέμα την επέτειο λήξης του συμμοριτοπολέμου και τη νίκη του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι τον Αύγουστο του 1949.

Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε σ' όλα τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου, αλλά και πως οδηγήθηκε ο Εθνικός Στρατός στην νίκη του επί των κομμουνιστών και των προπαγανδιστών της «ανεξάρτητης Μακεδονίας». Αναφέρθηκε στα εγκλήματα που διέπραξε η ηγεσία του ΚΚΕ εναντίον των Ελλήνων, που για χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, άφησαν ανοιχτές πληγές στην Ελληνική κοινωνία. Όπως ήταν το παιδομάζομα, όταν ανάγκασαν οι ξενοκίνητοι κομμουνιστές, αθώες παιδικές ψυχές να αποχωριστούν τις οικογένειες τους και να σταλούν στις χώρες του ανατολικού μπλογκ. Επίσης, αναφέρθηκε στις σφαγές που διέπραξε το ΚΚΕ, αλλά και στα «λαϊκά δικαστήρια» που έστησαν σε πολλά χωριά της επαρχίας, με αποτέλεσμα, χιλιάδες αθώων Ελλήνων να δολοφονηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Επίσης τόνισε, την παθητική στάση που κράτησε η ψοφοειδής δεξιά όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και τη διαγραφή από τη συλλογική μνήμη όλων αυτών των εγκλημάτων και να γραφτεί η ιστορία από τους ηττημένους. Όπως ανέφερε ο συναγωνιστής, οι συνέπειες αυτού του πολέμου ήταν τρομακτικές για τους Έλληνες. Οι πολιτικάντηδες αντί να ανακουφίσουν τον λαό και να προσπαθήσουν να ανοικοδομήσουν την ύπαιθρο που είχε ερημώσει, δημιούργησαν το πνεύμα της αστυφιλίας και άφησαν τον λαό να εγκλωβιστεί μέσα σε πόλεις ζώντας στην ανέχεια. Οι Έλληνες που πάλεψαν για μια ελεύθερη Ελλάδα προδόθηκαν για να διατηρηθεί στην εξουσία μια πολιτική ελίτ, πατώντας πάνω στις δάφνες των αγωνιστών.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συναγωνιστών και φίλων του Κινήματος.



Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10, 1ος Όροφος
Τρίτη και Σάββατο 7-10 μ.μ.