Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Για τις εκλογές των δασκάλων


Οι επαγγελματίες εργατοπατέρες που λυμαίνονται τα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια, έχουν εισβάλει και στο χώρο της εκπαίδευσης με τα γνωστά αποτελέσματα: Πλήρης απαξίωση και διάλυση της παιδείας και της εκπαίδευσης! Γεγονός που πληρώνουν ακριβά όλες οι Ελληνικές οικογένειες, που βλέπουν τα παιδιά τους να γίνονται έρμαια στις ορέξεις και τις διαθέσεις των κάθε λογής κομματόσκυλων, χωρίς να τους παρέχεται καμία ουσιαστική μόρφωση και παιδεία. Αποκομμένα τα παιδιά πλέον, από μια Εθνική διαπαιδαγώγηση, που σαφώς τη μεγαλύτερη ευθύνη γι' αυτό φέρει το κράτος, που άφησε και το χώρο της παιδείας να κομματικοποιηθεί. Έτσι και αυτές τις μέρες, περιδιαβαίνουν τα σχολεία οι υποψήφιοι δάσκαλοι προς άγραν ψήφων μοιράζοντας στις σχολικές αίθουσες φυλλάδια και προπαγανδίζοντας για τις παρατάξεις τους! 

Ιδού δύο σχετικά παραδείγματα από σχολεία των Τρικάλων, για το πως αντιλαμβάνονται την παιδεία, οι εκπρόσωποι των κομμάτων του σάπιου κατεστημένου:

ΠΑΣΚ: «Δεν θα περάσουν -  η αξιολόγηση - χειραγώγηση, η τρομοκρατία των πειθαρχικών, η μείωση των προσλήψεων, ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.» Αυτά είναι και τα μοναδικά τους αιτήματα! Λέξη δεν αναφέρουν για τον υποσιτισμό μαθητών στα σχολεία, την έλλειψη πετρελαίου, γραφική ύλης και εξοπλισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Και πώς να τ' ανέφερε όλα αυτά άλλωστε, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ; Το διαλυμένο πλέον κόμμα τους δεν φέρει ευθύνη με τα μνημόνια που υπέγραψε, για την τραγική κατάσταση στην οποία έφερε την παιδεία και γενικότερα σ' όλη τη χώρα; Ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα στενά τους συμφέροντα και όχι για τους μαθητές, όπως έχουν μάθει να κάνουν τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΜΕ: «Αν θες να λέγεσαι παιδαγωγός... να διδάξεις την ανθρωπιά, το δίκιο των ανθρώπων του μόχθου, είτε Έλληνες, είτε μετανάστες είναι! Να πολεμήσεις μαχητικά μέσα και έξω από την τάξη το ρατσισμό και το φασισμό, τη ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή, τους απογόνους του Χίτλερ και της Χούντας».  Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τι θα γινόταν, αν μέσα στις σχολικές αίθουσες μοίραζε φυλλάδια και ζητούσε από τους δασκάλους η Χρυσή Αυγή, να μην κάνουν μάθημα, αλλά να συκοφαντούν οποιοδήποτε κόμμα του «συνταγματικού τόξου»... 

Ότι και να κάνουν, τα σάπια κόμματα του κατεστημένου η Χρυσή Αυγή είναι εδώ και θα παλέψει για τα δίκαια των Ελλήνων! Για μια Ελλάδα που θ΄ ανήκει μόνο στους Έλληνες.

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Τρικάλων - Γραφείο Τύπου