Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Στήριξη της Εθνικής παραγωγής και των Ελληνικών προϊόντων



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, ομιλία με θέμα την Εθνική Παραγωγή και τα Ελληνικά προϊόντα.

Στην ομιλία τονίστηκε, ότι στην εποχή της ισοπέδωσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και της ταυτόχρονης εισβολής των πολυεθνικών και των μεγάλων ξένων επιχειρηματικών κολοσσών στην ελληνική αγορά, με τις συνέπειες που επέφερε αυτή στους Έλληνες παραγωγούς και εργαζόμενους, πρέπει να αντιδράσουμε στηρίζοντας αποκλειστικά και μόνο την εγχώρια παραγωγή, που παράγεται μόνο από Ελληνικά χέρια.

"Αρωγός" στη διάλυση της Εθνικής οικονομίας, ότι απέμεινε απ' αυτή στα χρόνια του άκρατου φιλελευθερισμού, είναι το "ελληνικό" κράτος. Που όχι μόνο υπέγραψε επαίσχυντες συμβάσεις με την ευρωπαϊκή ένωση, που μείωσαν σε δραματικό βαθμό την ελληνική παραγωγή, αλλά και δίνοντας επιπλέον κίνητρα στις ξένες πολυεθνικές και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους, να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα και να εξαγοράσουν τα πάντα έναντι ευτελούς τιμήματος, οδηγώντας στην απόγνωση και τον οικονομικό τους αφανισμό χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς. Αλλά και τους Έλληνες εργαζόμενους, που αναγκάζονται πλέον να ζουν και να εργάζονται σε καθεστώς κοινωνικής γαλέρας. Και όλα αυτά χάριν της πολυ-διαφημιζόμενης «ανάπτυξης»!

Αναλύθηκαν όλες οι πρακτικές, που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι αυτοί κολοσσοί για να εξοβελίσουν τα ελληνικά προϊόντα από την αγορά μέσω της εισαγωγής ξένων, την στιγμή που υπάρχουν εν αφθονία στην Ελλάδα, αλλά και μέσω του αθέμιτου ανταγωνισμού των μεγάλων σούπερ μάρκετ, που λόγω των μεγάλων κεφαλαίων που διακινούνται από τις πολυεθνικές αυτές, μπορούν και προωθούν ευκολότερα τα προϊόντα τους στην αγορά. Και αντί οι εκάστοτε κυβερνήσεις να προστατεύσουν τα ελληνικά προϊόντα έναντι των ξένων, σιγοντάρουν την κατάσταση αυτή, μέσω και τον νομοθετημάτων που ψηφίζουν, γενόμενες έτσι, ένας θλιβερός ουραγός ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Τέλος, αναλύθηκαν οι θέσεις του Κινήματος για την αναδιάρθρωση της Εθνικής μας παραγωγής και την επιδότηση της βάσης της οικονομίας για την δημιουργία μιας πραγματικής Εθνικής Οικονομίας, μέσα σ' ένα πραγματικό Εθνικό Κράτος, που θα εργάζεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Τρικάλων