Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΕΝΩ ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΔΝΤ ΕΘΕΤΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΝ

1385865_225071424324981_1452231351_n3
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι το θέαμα είναι το κυρίαρχο μέσο επιβολής εικόνων, εντυπώσεων και συναισθημάτων. Όπως επίσης ότι μέσω αυτού μπορεί να προβληθεί και να γίνει απόλυτα αποδεκτή μια καταφανώς αντεστραμμένη πραγματικότητα.

Επί ώρες τα ΜΜΕ έδειχναν και σχολίαζαν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και την “πορεία” του νέου κυβερνητικού σχήματος από το Προεδρικό Μέγαρο προς την Βουλή για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Ειδικά οι δημοσιογράφοι της κρατικής ΝΕΡΙΤ υπό την επήρεια υπερέκκρισης των σιελογόνων αδένων προέβαιναν σε επικριτικά σχόλια και κολακείες όπως, “ο κύριος Σαμαράς προχωρά γρήγορα”, “είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός προχωράει πολύ” “προχωράει γρήγορα και εμπρός, σαν να στέλνει μήνυμα στους υπουργούς, ότι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τους ρυθμούς του”.
Όλοι δε ήταν περιχαρείς και μειδιούντες εν μέσω ενός κλίματος ενθουσιασμού και απόλυτης αισιοδοξίας λες και ο Ύψιστος αποκάλυψε, όπως στον Ευαγγελιστή Ιωάννη στην Πάτμο, ότι κατόπιν του ανασχηματισμού, εντός βραχέος χρονικού διαστήματος θα γευματίζομε άπαντες με χρυσούς κοχλίες.

Φυσικά το βέβαιο είναι ότι κάποιοι που γευμάτιζαν με χρυσούς κοχλίες θα συνεχίζουν να γευματίζουν, όπως επίσης είναι βέβαιο ότι στο “γεύμα” θα προστεθούν και νέοι ομοτράπεζοι. 

Και ενώ άπαντες θριαμβολογούσαν και εκπονούσαν μεγαλόπνοα σχέδια όσον αφορά το λαμπρό μέλλον της Χώρας και του Λαού με αυτούς στην εξουσία, συνέβαιναν εκείνη ακριβώς την στιγμή δυο γεγονότα.

Το πρώτο είναι ότι το ΔΝΤ κοινοποιούσε την έκθεση του για την Ελληνική οικονομία, μην αναφέροντας ούτε λέξη για κούρεμα του χρέους. Στις 226 σελίδες θέτει μόνο υποχρεώσεις της Ελλάδας στους δανειστές, μιλώντας για μια ακόμη φορά για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, όπως μείωση των συντελεστών φοροαπαλλαγής, 5.000 απολύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015, 6 δισεκατομμύρια για την επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζοντας τις παραδοχές της Τραπέζης Ελλάδος, όσον αφορά την κεφαλαιακή τους επάρκεια ως αισιόδοξες. Κεντρικό μήνυμα της έκθεσης είναι το δίλημμα που θέτει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές του 2016, που δεν είναι άλλο από το κούρεμα μισθών και συντάξεων και αύξηση της φορολογίας, ή δραματική βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα.  

Βλέπουμε λοιπόν ότι εν μέσω «παραστάσεως» και τεχνητής αισιοδοξίας, οι δανειστές μας δια στόματος του κυρίου Τόμσεν, κατέρριπταν τον στημένο «καραγκιόζ μπερντέ».

Το δεύτερο γεγονός είναι ότι την ίδια στιγμή ο Συναγωνιστής και βουλευτής του Κινήματός μας Νίκος Κούζηλος κατόπιν πολύωρης παρουσίας του στο γραφείο των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου εκρίθη προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές, ως ένας ακόμη πολιτικός κρατούμενος του αστικού καθεστώτος. Αυτονόητο είναι ότι οι κατηγορίες εις βάρος του ήταν ασαφείς, αβάσιμες και σε άλλη περίπτωση δεν θα λαμβάνονταν καν υπ όψιν. Αλλά όπως είπαμε εμείς δεν δικαζόμαστε για αξιόποινες πράξεις, αλλά για τις Ιδέες και τα Πιστεύω μας.

Συμπερασματικά λοιπόν για μια ακόμη φορά καταλήγουμε ότι κατόπιν του ανασχηματισμού, η Χώρα συνεχίζει να οδεύει τον δύσβατο δρόμο που μας καθορίζουν οι δανειστές μας και πλέον αποτελούμε μια οικονομικά υποτελή αποικία δεμένη στο άρμα της Ευρώπης, η οποία κυβερνάται από μια ανέντιμη και ξενόδουλη κυβέρνηση, από ένα απολυταρχικό και διεφθαρμένο καθεστώς που δεν διστάζει να καταλύσει τους θεσμούς του πολιτεύματος, να ευτελίσει την δικαιοσύνη, να παραχαράξει το σύνταγμα και να συντηρεί το μίσος και την διχόνοια στον Ελληνικό Λαό.