Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κλείνουν σχολεία στην Δυτική Μακεδονία λόγω έλλειψης πετρελαίου!


Κλείνουν σχολεία στην Δυτική Μακεδονία λόγω έλλειψης πετρελαίου!
Την ίδια ώρα ''καίγονται'' η βουλή, τα υπουργεία και τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών!
Το γύρο του κόσμου κάνει η δυστυχία των Ελλήνων, στην οποία μας έφερε η δοσιλογική συγκυβέρνηση της Πασοκο-Νεοδημοκρατικής Αριστεράς. Έτσι, σε εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο «Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης» αναφέρονται και τα εξής:
«Με μία οικονομία που επί πέντε χρόνια συρρικνώνεται και με ποσοστό ανεργίας ρεκόρ στο 25%, οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Η Καστοριά δεν έχει λάβει κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη θέρμανση στα σχολεία και ο δήμαρχος δηλώνει προτιμά να κλείσει και τα 53 σχολεία αντί να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν. Φορτία ξυλείας καταφθάνουν από τη Βουλγαρία, καθώς οι οικογένειες αναζητούν εναλλακτικά καύσιμα. Η κεντρική κυβέρνηση έχει περικόψει τη χρηματοδότηση για θέρμανση σχολείων κατά 60%. Οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης τον φετινό χειμώνα είναι ελάχιστες. Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν στραφεί στα κλιματιστικά και τα θερμαντικά σώματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι καταναλωτές από πουθενά δεν μπορούν να γλιτώσουν αφού από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ».
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Καστοριάς δηλώνει για την απόφασή του για κλείσιμο σχολείων, λόγω του ψύχους:
«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθάνουν από το κρύο. Η σχετική απόφαση αφορά περίπου 250 σχολικές μονάδες στη Δυτική Μακεδονία. Εδώ και αρκετές μέρες τα σχολεία λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες με το καλοριφέρ να ανάβει μόνο για δύο ώρες. Η κυβέρνηση δεν έστειλε την τελευταία δόση της χρηματοδότησης, που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Είναι περίπου 20 εκ. ευρώ».
Και μετά από κάτι τέτοιες ειδήσεις, το τρίο της μνημονιακής συμφοράς θριαμβολογεί για τη δόση και μιλάει για… ανάπτυξη! Αν τολμούν, ας πάνε να τα πουν αυτά οι βρικόλακες του Μνημονίου στους μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας και θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση!
Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net
Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Υπερβολικές δαπάνες για τη θέρμανση της βουλής, των υπουργείων, και των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και πλήρης αδιαφορία της Συγκυβέρνησης για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών κτιρίων»
Το κτίριο της βουλής θερμαίνεται υπερβολικά, σε βαθμό που οι εργαζόμενοι εντός αυτού να δυσανασχετούν λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Ανάλογη υπερβολική κατανάλωση ενέργειας διαπιστώσαμε χθες και στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου επικρατούσαν οι ίδιες συνθήκες. Ανάλογες συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούν και στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, όπου σύμφωνα και με δήλωση του αρμοδίου υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες κλιματιστικά για ψύξη και θέρμανση.
Την ίδια ώρα που βουλή, τα υπουργεία και τα ξενοδοχεία λαθρομεταναστών "καίγονται", οι μαθητές των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας ξεπαγιάζουν σε παγωμένες αίθουσες με θερμοκρασίες -15 και -20 βαθμούς κελσίου. Στην Ελλάδα του 2012, οι δήμαρχοι της περιοχής αναγκάστηκαν να αναστείλουν επʼ αόριστον τη λειτουργία των σχολείων.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Θα αφαιρέσουν κονδύλια που σπαταλώνται για την άνετη και πολυτελή διαβίωση του πολιτικού προσωπικού, αλλά και των λαθρομεταναστών, προκειμένου αυτά να διατεθούν στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων;
2) Τι ποσό δαπανάται ετησίως για τον κλιματισμό (ψύξη-θέρμανση) των κτιρίων της Βουλής, των υπουργείων και των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών;
Αθήνα,20/12/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ