Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: 13.000 ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!



Την κατάντια στην οποία έχει καταντήσει ο τομέας της υγείας στην Πατρίδα μας, ελέω μνημονίων, και την απανθρωπιά των μνημονιακών κυβερνήσεων, αναδεικνύει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία «13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες κατ΄ έτος λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων».
Σύμφωνα με την καταγγελία, στη χώρα μας αντιστοιχούν 3 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ στις χώρες της ΕΕ αντιστοιχούν 6 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό 13.000 καρκινοπαθών από την πρέπουσα θεραπεία.
Επιπλέον, στην Ελλάδα λειτουργούν ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα 45 ετών που είναι για απόσυρση», ενώ «τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε για την απόσυρση των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων κοβαλτίου ή καισίου» και «δεν διαθέτουν κεντρική μονάδα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων».
Με λίγα και απλά λόγια, εξαιτίας του μνημονίου και της ανικανότητας των κυβερνώντων, χιλιάδες συμπολιτών μας καταδικάζονται σε βασανιστικό θάνατο, ενώ η πορεία των πραγμάτων δείχνει πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα στο πολύ άμεσο μέλλον, όταν τα μηχανήματα που είναι για απόσυρση... παραδώσουν πνεύμα.