Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ομιλία για την τραγική επέτειο της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων, η προγραμματισμένη ομιλία για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το 1974 στην Κύπρο με την τούρκικη εισβολή και θέμα: «Κύπρος '74: Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν όλες οι άγνωστες πτυχές της τραγωδίας του Κυπριακού Ελλήνισμού, που τόσα χρόνια παραμένουν στο σκοτάδι από το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Αναλύθηκαν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην τούρκικη εισβολή και υποδείχθηκαν οι πρωταίτιοι της μεγάλης προδοσίας. Έγινε επίσης, εκτενής αναφορά στο αγώνα των Κυπρίων αδερφών μας για την πολυπόθητη Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα μέσα από τον τιτάνιο και άνισο αγώνα της ΕΟΚΑ του θρυλικού Διγενή. Παρουσιάστηκαν εκτενώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, τον Ιούλιο του '74 από τις λιγοστές δυνάμεις Ελλαδιτών και Κυπρίων που υπήρχαν στον νησί, γεγονός που δείχνε,ι αφενός μεν το μέγεθος της προδοσίας, αφετέρου δε την Αιώνια Πολεμική Αρετή των Ελλήνων που κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορούν και μάχονται γενναία και με υψηλό αίσθημα αυταπάρνησης.

Επίσης, ξεσκεπάστηκε και ο ρόλος των πολιτικών την περίοδο εκείνη που δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστούν την Μεγαλόνησο. Από τη μία ο Μακάριος σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ζητούσε να επέμβουν οι εγγυήτριες δυνάμεις (Τουρκία), λέγοντας ότι η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο(!) και από την άλλη ο Καραμανλής, που μόλις είχε φθάσει στην Ελλάδα δήλωνε το προδοτικό «Η Κύπρος κείται μακράν» και χωρίς να στείλει την παραμικρή βοήθεια στους Έλληνες που πολεμούσαν και έπεφταν Ηρωικά. Ενώ τέλος, σχολιάστηκαν και οι μετέπειτα προδοτικές κινήσεις των Ελλαδικών κυβερνήσεων όσον αφορά τη Κύπρο: S-300, σχέδιο «Ανάν», δολοφονίες Ισαάκ - Σολωμού κ.τ.λ.


Στο χώρο των γραφείων υπήρχε και έκθεση με φωτογραφίες και χάρτες της εποχής, που αποτύπωναν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε και ζει ακόμη και σήμερα η Κύπρος μας.

Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Τρικάλων