Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΗΤΤΑ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ



Ήττα κατά κράτος υπέστη ο Μακρόν απέναντι στην Λεπέν στο «ντιμπέιτ» της Τετάρτης,
δείχνοντας έτσι ότι παρότι έχει την σύμπραξη ολοκλήρου του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου της Γαλλίας, εν τούτοις μοιάζει πολύ «λίγος» για να το εκμεταλλευτεί όπως πρέπει.
Για να μην φανεί ότι τα όσα υποστηρίζουμε αποτελούν δική μας αυθαίρετη σκέψη, παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα έγραψε η φυλλάδα των Συντακτών, όπου υπό τον τίτλο “Ένας νευρικός Μακρόν και μία χαλαρή Λεπέν” και υπότιτλο “Η νευρικότητα κυριάρχησε στην εμφάνιση του Εμανουέλ Μακρόν στο ντιμπέιτ πριν από τον β’ γύρο, καθώς ο «κεντρώος» υποψήφιος διέκοπτε διαρκώς την αντίπαλό του, η οποία αντιθέτως εμφανίστηκε ιδιαιτέρως άνετη και με προφίλ της «υποψήφιας του λαού»”, διαβάζουμε ανάμεσα σ’ άλλα και τα εξής:
“Με πάθος διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους ο «κεντρώος» Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στη μία και μοναδική τηλεμαχία πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή. Η Λεπέν, χαλαρή και άνετη, είπε για ακόμα μια φορά ότι είναι η «υποψήφια του λαού» και εμφάνισε τον αντίπαλό της ως εκπρόσωπο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και μιας «Γαλλίας που υποτάσσεται στις επιταγές της Ε.Ε.» Ο Μακρόν τη χαρακτήρισε «γνήσια κληρονόμο της Ακροδεξιάς» και εκπρόσωπο της «Γαλλίας της ήττας». Μάλλον νευρικό, το φαβορί των εκλογών διέκοπτε συχνά τη συνομιλήτριά του, ξεφεύγοντας ενίοτε από τα όρια της «αστικής ευγένειας». «Λέτε μεγάλες βλακείες», ήταν ένα συχνό σχόλιό του”.
Όταν ακόμη και η φυλλάδα των εθνομηδενιστών παραδέχεται την σαφή τηλεοπτική επικράτηση της Λεπέν έναντι του Μακρόν, καταλαβαίνουμε ότι ο τελευταίος έχει αρχίσει «να ζορίζεται». Όταν, μάλιστα, φέρεται σαν… γαϊδούρι, καθώς, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί επαρκώς στην επιχειρηματολογία της αντιπάλου του, απαντάει με την φράση «Λέτε μεγάλες βλακείες», φροντίζει από μόνος του να διαλύει την εικόνα του «πράου» και «ευγενικού» πολιτικού, που με τόσο κόπο επιχείρησαν να του φιλοτεχνήσουν οι κάθε λογής μέντορές του.
Ακόμη κι αν ο άχρωμος και άοσμος Μακρόν μπορέσει να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών την επόμενη Κυριακή, η «νίκη» αυτή θα αποδειχθεί Πύρρειος…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ