Η Συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη, Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας, παρευρέθη σε από κοινού εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Λάρισας και του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας "Ο Ψηλορείτης" κατά την οποία ο διακεκριμένος νομικός-Διεθνολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών κ. Ιωάννης Παπαφλωράτος αναφέρθηκε στο Νομικό Καθεστώς των Νήσων του Αιγαίου αναλύοντας διεξοδικά τις Ελληνικές θέσεις έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων έχοντας ως γνώμονα τη βαθύτατη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο όπως αυτό προκύπτει από τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες.
Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι οι Ελληνικές θέσεις είναι πλήρως κατοχυρωμένες καθώς η μεν Ελληνικότητα των Νήσων του Αιγαίου ανάγεται στην πρώιμη αρχαιότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό η δε Ελληνική κυριαρχία είναι νομικώς απόλυτα τεκμηριωμένη βάσει Διεθνών Συμβάσεων όπως η Συνθήκη του Λονδίνου (1915), η Συνδιάσκεψη του Αγίου Ιωάννου της Μωριέννης (1917) , οι Συνθήκες των Σεβρών (1920) και της Λωζάνης(1923) έως και την σύμβαση της Γενεύης περί Υφαλοκρηπίδος.
Αξίζει να αναφερθεί ειδικότερα η πλήρης Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα με την Συνθήκη του Παρισιού τον Φεβρουάριο του 1947 κατά την οποία " η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμωμένας ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λίψον, Σύμην, Κω, και Καστελόριζον ως και τας παρακειμένας νησίδας". Με τον όρο "παρακείμενες" η Ελληνική πλευρά διευκρίνιζε κατά την υπογραφή ότι εννοούνται οι νησίδες "υπό ιταλικήν κυριαρχία κατά την είσοδο της Ιταλίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αθεμελίωτες, αβάσιμες και αίολες δηλαδή οι διεκδικήσεις της γείτονος Τουρκίας περί δικαιωμάτων στο Ελληνικό Αιγαίο, εχθρικές οι ενέργειές της και οι βλέψεις της και "κύμβαλον αλαλάζον" ο υπερτιμημένος Recep Tayyip Erdogan όταν αναφέρεται περί "Γαλάζιας Πατρίδας".
Στην ομιλία τονίστηκαν από τον Δρ.Ιων.Παπαφλωράτο οι μεθοδεύσεις και οι διωγμοί των Τούρκων έναντι των αμιγώς Ελληνικών πληθυσμών στην Ίμβρο και στη Τένεδο, νήσων που παραχωρήθηκαν από τους "συμμάχους" στην ηττημένη Τουρκία κατά το τέλος του Α'ΠΠ ,η παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου μας από το 1974 και οι θρασύτατοι τουρκικοί ισχυρισμοί οι οποίοι μετά την τραγική για την Ελλάδα Κρίση των Ιμίων συνέβαλαν στο επονείδιστο γκριζάρισμα του Αιγαίου. Ουδέποτε όμως η τουρκική επιχειρηματολογία δεν συνάδει με την Ιστορική αλήθεια.
"Όσο Ελληνική είναι η Ακρόπολη, τόσο Ελληνικός είναι και ο τελευταίος βράχος στο Αιγαίο, καθώς έχει ποτιστεί με αίμα και αγώνες" κατέληξε ο ομιλητής αναφερόμενος στο στέρεο νομικό οπλοστάσιο της Πατρίδας μας.
Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Περιφερειακή σύμβουλος Συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη επισήμανε τις ενδοτικές απόψεις που εκφράστηκαν και από την παρούσα, φιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ περί συνιδιοκτησίας και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο καθώς και την άστοχη, άκαιρη και επικίνδυνη για τα Ελληνικά Δίκαια αναφορά του κυβερνώντος κόμματος περί παραπομπής στη Χάγη. Η Ελλάς πρέπει αμεσότατα να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια αφού η Νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης από το 1982 παρέχει και θεμελιώνει το δικαίωμα της Αιγιαλίτιδας ζώνης και την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Τέτοιες ενέργειες όμως προϋποθέτουν Εθνική κυβέρνηση που να προασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και όχι να παρακολουθεί άβουλα και άτολμα τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου εις βάρος της. Τέτοιες ενέργειες υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδος και του Έθνους προϋποθέτουν την επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής.
Η "Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία" με συνέπεια και αγωνιστική διάθεση ανταποκρίνεται στο κάλεσμα όλων των πολιτών έχοντας στόχο την Εθνική αφύπνιση και εγρήγορση και όραμα ένα υπερήφανο Εθνικό Κράτος.