Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ



Εδώ και χρόνια, όλες οι «εκφράσεις» τις τοπικής αριστεράς, προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία του στρατοπέδου της ΣΜΥ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την αριστερά, ο στρατηγός Καβράκος ήταν ένας φονιάς που σκότωσε «ντάλα μεσημέρι» άοπλους πολίτες το 1925, γιατί ήταν προδότης, αφού παρέδωσε την Αθήνα στους Γερμανούς, και γιατί συμμετείχε ως υπουργός σε κατοχική κυβέρνηση. Η αριστερά λοιπόν έβγλαλε ιστορικό «πόρισμα». Και εφόσον έβγαλε πόρισμα η «ιερή αγελάδα» του πολιτικού συστήματος, όλοι πρέπει να «πειθαρχήσουν».

Τι και αν τα ιστορικά στοιχεία της εποχής, λένε πως ο Καβράκος δεν σκότωσε κάνεναν από τους διαμαρτυρόμενους το 1925, αλλά αντίθετα προσπάθησε να κατευνάσει τους ένοπλους διαδηλωτές, που μεταξύ άλλων ζητούσαν να σταματήσουν οι διώξεις κατά αριστερών που είχαν συλληφθεί γιατί μοίραζαν φυλλάδια που ζητούσαν την αυτονόμηση της Μακεδονίας (Βρε μανία που έχει με την Μακεδονία η αριστερά). Τι και αν η κύρηξη της Αθήνας ως «ανοχύρωτης πόλης» το 1941, διέσωσε την πρωτεύουσα της χώρας από μαζικό βομβαρδισμό, και έσωσε έτσι χιλιάδες ανθρώπους, αφού ο Ελληνικός Στρατός δεν είχε εκείνη την στιγμή, καμμιά δυνατότητα αντίστασης.

Τι και αν ο Καβράκος ως υπουργός επισιτισμού, περιορίζοντας είναι η αλήθεια την ποσότητα τροφίμων που δίνονταν στα Τρίκαλα, έσωσε από λιμό χιλιάδες κατοίκους του Βόλου που πέθαιναν ήδη κατά δεκάδες. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς οι «κακοί φασίστες» αλλά καταξιωμένοι ιστορικοί ερευνητές της περιοχής μας -και όχι μόνον- που καμμιά σχέση δεν έχουν με εμάς. Ο Καβράκος άλλωστε «πλήρωσε» για αυτή την στάση του, αφού κατά τα Δεκεμβριανά η αριστερά φρόντισε να τον «τιμωρήσει» με φρικτά μαρτύρια, που κατέληξαν στον τεμαχισμό του στην κυριολεξία.

Παρόλα αυτά οι σημερινή αριστερά τα παρακάμπτει όλα αυτά, και με την αγαστή συνεργασία της αριστερής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας, ετοιμάζεται να δολοφονήσει για δεύτερη φορά τον στρατηγό Καβράκο, σπιλώνοντας την μνήμη ένος ανθρώπου που μαρτύρησε αφαιρώντας το όνομά του από το στρατόπεδο της ΣΜΥ. Ο πολιτικός «κανιβαλισμός» πάντα περίσευε στην αριστερά και δεν μας προκαλεί καμμιά έκπληξη η στάση της. Όπως επίσης δεν μας προκαλεί καμμιά έκπληξη και η στάση της τοπικής ΝΔ και των βουλευτών της (πρώην και νυν) που απλά σιωπούν. Πάντα έτσι έκαναν,για τέτοιου «είδους» θέματα, αφού άλλωστε σύμφωνα με τον αρχηγό τους «σέβονται και τιμούν τους αγώνες της αριστεράς».Όσο την δημοτική αρχή της πόλης, «φυσικά» και είναι αναμενόμενη η στάση της, σιγά που θα αντιδράσει σε αυτή την (αναμενόμενη) «απόφαση» της τοπικής αριστεράς.

Με χαρά θα μετέφερε και μαυσωλείο του Λένιν στα Τρίκαλα. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή αυτής της απόφασης και την αποκατάσταση της μνήμης και του ονόματος του Στρατηγού Καβράκου, που τίμησε και την πόλη μας, και την Πατρίδα με την στάση του. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ιστορική αλήθεια, και να μην αφήνουμε αναπάντητες τις ιστορικές αυθαιρεσίες της αριστεράς και των συνοδοιπόρων της.

Από το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.