Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με την συνεχιζόμενη κρίση στον αγροτικό και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε το σύστημα των ποσοστώσεων, την εισαγωγή τροφίμων σε πολύ χαμηλές τιμές από τρίτες χώρες, καθώς και το εμπάργκο στη Ρωσία, τα οποία όλα μαζί συνδυαστικά έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση. Τέλος, ανέφερε τα απαραίτητα πρώτα βήματα που ζητά το Κίνημα μας να γίνουν, ώστε να επέλθει ανάκαμψη στον ζωτικής σημασίας αυτόν τομέα.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης: "Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Όπως μας δείχνουν ξεκάθαρα οι πρόσφατες διαδηλώσεις των αγροτών σε ολόκληρη την Ευρώπη, το αγροτικό είναι ένα μείζον θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όλους μας. Με δεδομένη την συμμετοχή της Ένωσης στο διεθνές οικονομικό και εμπορικό σύστημα, καταδικάζουμε σε ένδεια τους αγρότες και καθιστούμε εύθραυστες τις οικονομίες των κρατών. Εξυπηρετώντας το μεγάλο διεθνές κεφάλαιο, υποβοηθούνται οι εισαγωγές τροφίμων από τρίτες χώρες, σε τέτοιες τιμές που οι Ευρωπαίοι παραγωγοί δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Παράλληλα, με τις υπερβολικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εμποδίζεται η όποια εξαγωγική δραστηριότητα. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο αν και όταν υπογραφεί το ΤΤΙΡ.
Το αποτυχημένο σύστημα των ποσοστώσεων, συνέβαλε και αυτό στο μαρασμό της αγροτικής παραγωγής.
Η επιβολή άγριας φορολόγησης και υψηλού ΦΠΑ στους Έλληνες αγρότες, όπως επιτάσσει το τρίτο επαχθέστερο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στη χώρα μου δίνει τη χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας.
Μοναδική λύση είναι η άμεση κατάργηση των ποσοστώσεων, οι αγρότες να παράγουν όσα έχουν πραγματικά ανάγκη οι Ευρωπαϊκοί Λαοί, και άμεση επιβολή υψηλών δασμών σε όλα τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα από τρίτες χώρες."