Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου, Κάντορ απαιτεί διώξεις χωρίς δίκη εναντίον της Χρυσής Αυγής

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου, Κάντορ απαιτεί διώξεις χωρίς δίκη εναντίον της Χρυσής Αυγής
Με αφορμή τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην επαρχία Μπάνσκα Μπίστρικα τα οποία και έφεραν στην πρώτη θέση τον Μάριαν Κοτλέμπα του εθνικιστικού κόμματος Ľudová strana Naše Slovensko ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου (EJC) Μοσέ Κάντορ απεύθυνε έκκληση προς τους ευρωπαίους αξιωματούχους με την οποία ουσιαστικά ζητά να τεθούν εκτός νόμου τα εθνικιστικά κινήματα στην ΕυρώπηΜάλιστα παρουσιάζει ως πρότυπο και οδηγό τις παράνομες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης –μαριονέττα Σαμαρά εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών, εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κάντορ έχεις ως εξής:
«Οι νεοναζί κερδίζουν πολλές πολιτικές νίκες και χρησιμοποιούν το δημοκρατικό σύστημα εναντίον των δημοκρατών. Η δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει επειγόντως να δημιουργήσουν ένα πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει την δίωξη* των νεοναζιστικών πολιτικών κομμάτων, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα πριν να είναι πολύ αργά. Ελπίζουμε ότι το ελληνικό μοντέλο που περιλαμβάνει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και την άρση της βουλευτικής ασυλίας για το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα θεσπιστεί και αλλού στην Ευρώπη ώστε να αποτελέσει την βάση της ανακοπής των κινημάτων.Επιπρόσθετα πρέπει να έχουμε μια πολυεθνική και διεπιστημονική συζήτηση  σχετικά με το πώς μπορούμε καλύτερα να προστατέψουμε τις δημοκρατίες και τα έθνη μας. Είναι ανάγκη οι ευρωπαίοι ηγέτες και εξειδικευμένοι νομικοί να ενισχύσουν την υπάρχουσα νομοθεσία κατά του μίσους. Επίσης τα σώματα ασφαλείας να ενισχύσουν την επιβολή του νόμου και οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν κατά του μίσους, της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας στις επόμενες γενιές. Πρέπει να ανακόψουμε την νεοναζιστική ορμή και να αντιστρέψουμε το ρεύμα μίσους που μαστίζει μέρη της Ευρώπης».

*Έχουμε υπογραμμίσει την λέξη “δίωξη” διότι στο κείμενο της δήλωσης του Καντόρ-το οποίο και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του EJC- η ακριβής λέξη είναι “proscription” η οποία  σημαίνει “προγραφή”Η ίδια η λέξη προγραφή αποδίδεται στα λεξικά ως: H εξόντωση πολιτικών αντιπάλων στην αρχαία Ρώμη χωρίς δίκη αλλά μόνο με την ανάρτηση καταλόγου με τα ονόματά τους στην αγορά: Οι προγραφές του Σύλλα. 2. δίωξη, καταδίκη συνήθως πολιτικών αντιπάλων από μια εξουσία (καθεστώς, κυβέρνηση, διοίκηση κτλ.) χωρίς την τήρηση νόμιμων διαδικασιών: H κυβέρνηση κατηγορήθηκε για προγραφές των πολιτικών της αντιπάλων.

Αφοπλιστικά κυνικός και ειλικρινής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου (EJC) Μοσέ Κάντορ για μια ακόμη φορά!  Καμία σημασία δεν έχει αν τα λεγόμενα γι’ αυτούς «νεοναζιστικά κόμματα» εκφράζουν την βούληση των πολιτών όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από εκλογικές διαδικασίες. Είναι «νεοναζί» και πρέπει να εξοντωθούν, τέλος!

Και για να δείτε πως θα το κάνετε κύριοι ευρωπαίοι ηγέτες πάρτε σαν παράδειγμα τον φον Αντωνάκη, που ως καλός υποτακτικός όχι μόνο έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα με μνημόνια αλλά διώκει απηνώς και τους Έλληνες Εθνικιστές. Α ρε Σαμαρά τι μεγαλεία, τι αποθέωση. Μαζί με Αθανασίου, Δένδια κτλ πρέπει να νιώθετε βαθιά συγκίνηση. Δεν είναι και μικρό πράγμα οι εκπρόσωποι του Σιωνισμού στην Ευρώπη να σε θέτουν ως πρότυπο…


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-proedros-tou-eurwpaikou-ebraikou-sumbouliou-apaitei-diwjeis-chwris-dikh-e#ixzz2mdlzfuLA