Χρόνια μαθημένη στην πατριδοκαπηλία είναι η ΝΔ, υπάρχουν όμως φορές που η ενθύμηση του παρελθόντος την εκθέτει και δείχνει το αληθινό της πρόσωπο.
Στον «Ελεύθερο Τύπο», την έντυπη ναυαρχίδα της ΝΔ, αναφέρονται τα εξής, σχετικά με την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού το 2007: «Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με τις αναφορές που έγιναν από την ηγεσία για τη στάση της τότε υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου στο θόρυβο που προέκυψε με το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού και τον περίφημο “συνωστισμό”. Η ηγεσία εξήρε τη στάση της πρώην υπουργού, με τον κ. Φίλη να κάνει λόγο για ένα βιβλίο “με αντικειμενική εξιστόρηση και κοινωνική προσέγγιση της Ιστορίας”. Ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέβασε τους τόνους αναφέροντας ότι “άλλα ήρθαμε να ακούσουμε κι άλλα ακούμε”, σχολιάζοντας την έκταση που πήρε το θέμα, την ώρα που τρέχουν σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ίδιος ανήκε στους επικριτές του βιβλίου καθώς προσέβαλε τη μνήμη χιλιάδων ανθρώπων. Στη δευτερολογία της η κ. Γιαννάκου ξεκαθάρισε τη θέση της, χωρίς όμως να υιοθετεί τις απόψεις της νυν ηγεσίας περί “αντικειμενικότητας της Ιστορίας”».
Αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι τους εθνομηδενιστές Φίλη και Αναγνωστοπούλου να συγχαίρουν την τότε υπουργό Παιδείας της ΝΔ Γιαννάκου για το γεγονός ότι είχε καλύψει πολλαπλώς το 2007 την απαράδεκτη τοποθέτηση της Ρεπούση. Παρατηρούμε, επίσης, ότι ο νυν τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ παριστάνει «το κορόιδο», ερχόμενος σε πολύ δύσκολη θέση όταν οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στην επιφάνεια το ανάλογο εθνομηδενιστικό παρελθόν της ΝΔ. Όσο για την Γιαννάκου, μπορεί σύμφωνα με τον Ε.Τ. να «ξεκαθάρισε τη θέση της», εμείς όμως δεν την είδαμε γραμμένη για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Και επειδή είναι γνωστή οπαδός του φιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού, γι΄ αυτό και οι απόψεις της δεν βρίσκονται μακριά από τα όσα πιστεύουν οι διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει για όλη τη ΝΔ, καθώς ο φιλελευθερισμός και ο μαρξισμός συγκλίνουν από κοινού στην αντεθνική θεώρηση των ιστορικών γεγονότων.