Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ελεύθεροι όλοι όσοι καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο του δομημένου ομόλογου των 280 εκατ. - Δεν ήταν Χρυσαυγίτες..


Ελεύθεροι όλοι όσοι καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο του δομημένου ομόλογου των 280 εκατ. - Δεν ήταν Χρυσαυγίτες.. 

Τελικά η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» έκανε πάλι το θαύμα της. Όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων όπου "χάθηκαν" 280.000.0000 ευρώ και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε βαρύτατες ποινές (από 20-45 χρόνια κάθειρξης έκαστος) ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Στην φυλακή παραμένουν μόνο ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Γ.Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του Κινήματος χωρίς στοιχεία, χωρίς δίκη, χωρίς άρση ασυλίας, χωρίς να έχουν κάνει καμία παράνομη ενέργεια ή πράξη. Αρκεί μόνο που είναι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως είπαν οι εγκάθετες ανακρίτριες.  


Μεταφέρουμε αυτούσια την είδηση όπως δημοσιεύετε στα καθεστωτικά μέσα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία.

Οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι με όρους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε:

Για τον Αγάπιο Σημαιοφορίδη, πρώην πρόεδρο του TEAΔΥ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, επιβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Για την Παναγιώτα Καραδήμα, πρώην διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Για τον Παναγιώτη Δεμέστιχα, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Για τον Γεράσιμο Κονιδάρη, πρώην υπεύθυνο του ΤΣΕΥΠ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20 χρόνια, επίσης εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Για τον Κων/νο Χρηστίδη, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Στους πέντε παραπάνω κατηγορουμένους το δικαστήριο -εκτός από εγγυοδοσία- επέβαλε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Για τον Γιώργο Αποστολίδη, της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια, καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Για τον Θεόδωρο Πρινιωτάκη, εταιρεία Ακρόπολις, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια, καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ.

Για τον Γιώργο Παπαμαρκάκη, εταιρεία ΝΑΜ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 35 ετών, εκτιτέα τα 25, καταβολή εγγύησης επίσης 200.000 ευρώ.

Για τον Χαρ. Αδαμόπουλο, της εταιρείας J.P. Morgan, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25, καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.

Για τον Αβραάμ Σαββίδη, στέλεχος της J.P. Morgan, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25, καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Για το Νίκο Μπούγο, στέλεχος της Hyppovereinsbank, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών, καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Για τους Άγγελο και Δημήτρη Λιάτη, λογιστές, που καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 5 ετών, το δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.