Σελίδες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Σύζυγος Μ. Καντάρη: “Αισθάνομαι ακόμα οργή και ανασφάλεια στην ίδια μας την χώρα”

Σχεδόν 9 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία (για μια κάμερα!) του συμπατριώτη μας Μανώλη Καντάρη από συμμορία αφγανών, η σύζυγος του μίλησε σε εκπομπή για εκείνες τις τραγικές ώρες.
Θυμίζουμε ότι ο Καντάρης δολοφονήθηκε κατεβαίνοντας από το σπίτι του, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα,  για να πάει στο μαιευτήριο όπου η σύζυγός του θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους και κρατούσε στα χέρια του μια κάμερα για να καταγράψει τις πρώτες ευτυχισμένες στιγμές.
Εκεί, του επιτέθηκαν τρεις άνδρες αφγανικής καταγωγής και τον μαχαίρωσαν, για να του πάρουν την κάμερα. Την ίδια ώρα, η σύζυγος του, που είχε στο πλευρό της την μητέρα της, μάταια περίμενε την επιστροφή του συζύγου της για να την συνοδεύσει…
«Μέσα στο ασθενοφόρο διάλεξα το όνομα της κόρης μου, από το όνομα του μπαμπά της, Εμανουέλλα», εξομολογείται η Σιμόνα Βιρτζίλι στην εκπομπή «Μεσάνυχτα»: «Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που είδε τους αστυνομικούς και τον Μανώλη νεκρό κάτω στο δρόμο. Προσπάθησα να πλησιάσω γιατί ήθελα να είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι είναι ο Μανώλης νεκρός. Οι αστυνομικοί δεν με άφησαν να πλησιάσω και έβλεπα αποσπασματικές εικόνες. Τα πόδια, τα παπούτσια, τα χέρια και στο τέλος κατάφερα να δω το πρόσωπό του το οποίο δεν το είχαν σκεπάσει ακόμα. Θυμάμαι ότι υπήρχε πάρα πολύ αίμα.»
«Μετά τη δολοφονία του άντρα μου ξέσπασαν επεισόδια. Ο κόσμος ήταν πιο θυμωμένος κι από μένα. Καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω κάποιον, όμως υπάρχουν δυο μικρά παιδιά τα οποία κάποια στιγμή θα ρωτήσουν:  «Και τι απέγινε μαμά ο κακός»; Και σε αυτή την ερώτηση τι θα τους πούμε; Ότι έφυγε ατιμώρητος; Ότι τον συγχώρεσα τον κακό; Δεν πρέπει για τα παιδιά και μόνο να υπάρχει μια απόδοση δικαιοσύνης; Για τα παιδιά χρειάζεται η απόδοση της δικαιοσύνης. Έχω ακόμα πολύ θυμό για τους δράστες. Έφυγα από το σπίτι 40 μέρες μετά τη δολοφονία. Αισθανόμουν ανασφαλής στην ίδια μου τη χώρα…»
Αξίζει εδώ να υπογραμμίσουμε ότι για τα επεισόδια που μιλάει η κ. Βιρτζίλι, η πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να τα συνδέσει με το Κίνημά μας, εμφανίζοντας στελέχη της Χρυσής Αυγής, δήθεν να δίνουν… εντολές για πογκρόμ κατά αλλοδαπών, κάτι που ασφαλώς δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.