Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Σημίτης των Ιμίων: «Να συνεργαστούμε με την Τουρκία»



Σε άρθρο του στα ΝΕΑ του σαββατοκύριακου, ο Σημίτης των Ιμίων αναφέρεται στις επικείμενες ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για μια νέα συμφωνία τύπου «Πρεσπών» που θα υπογράψει ο Μητσοτάκης αλλά θα πρέπει και να έχει την συναίνεση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.
Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν (στις 10 Αυγούστου) στην ίδια εφημερίδα, υπήρχε άρθρο του «μακεδονομάχου» Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο “Να μετατρέψουμε την Τουρκία από ανταγωνιστή σε συνέταιρο”! Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Μίκης Θεοδωράκης και επιπλέον θεωρεί πως μία «αντιπαράθεση Τουρκίας και Ελλάδας είναι στο άμεσο μέλλον πιθανή», για να δικαιολογήσει τις ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ που θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γράφει ο μοιραίος άνθρωπος που γκρίζαρε το Αιγαίο μας:
«Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».
Παρακάτω συνεχίζει με αναφορά στις Πρέσπες και στην αναγκαιότητα συναίνεσης στην νέα εθνική μειοδοσία: «Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα. Όχι άλλες «μονόπλευρες Πρέσπες» σε καίρια ζητήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, προσθέτει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ένωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».
Καταλάβατε τώρα γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός βουλής; Καταλάβατε γιατί έπρεπε να λείπει η μοναδική εθνικιστική φωνή στην «ομοφωνία» του συστήματος που μετά την Μακεδονία ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και το Αιγαίο; Φέρνουν «συνδιαχείριση» του Αιγαίου με την Τουρκία και προσπαθούν από τώρα να μειώσουν το πολιτικό κόστος (που θα είναι τεράστιο…) μέσα σε κλίμα «εθνικής συνεννόησης».

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ