Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Εν μέσω Ευρωπαϊκών “κυρώσεων” η Γερμανία, εξάγει στην τουρκία, πολεμικό υλικό αξίας 184 εκατομμυρίων ευρώ !

Οι προ ολίγων ωρών εξαγγελθείσες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία ένεκα των επιθετικών της ενεργειών στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι τόσο σκληρές που στ’ αλήθεια, λυπηθήκαμε τους τούρκους!
Τα διθυραμβικά σκιρτήματα των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας (Δένδιας) και Κύπρου (Χριστοδουλίδης) για επιτυχημένη διπλωματική επιτυχία κατά της Άγκυρας, δείχνουν ότι, ή μας δουλεύουν, ή ότι οι «οξυδερκείς» υπουργοί, τίποτε δεν κατάλαβαν!
Εκτός αν, ως επιτυχία λογίζεται οι πολλών εκατομμυρίων ευρώ προμήθειες πολεμικού υλικού της Γερμανίας στην Τουρκία, πολεμικό υλικό το οποίο ενισχύει κυρίως την ναυτική δύναμη της Τουρκίας, φρεγάτες και υποβρύχια της οποίας κάνουν περίπατο στα εθνικά χωρικά ύδατα της Ελλάδας και Κύπρου!
Η Τουρκία κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη εξαγωγών πολεμικού υλικού των γερμανικών αμυντικών εταιριών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βερολίνου (Deutsche Presse-Agentur). Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 η Τουρκία παρέλαβε από την Γερμανία πολεμικό υλικό αξίας 184,1 εκ. ευρώ, οι παραδόσεις συνεχίζονται  ακάθεκτα παρά τις εξαγγελθείσες κυρώσεις της ΕΕ, εξ άλλου στις κυρώσεις δεν προβλέπεται εμπάργκο σε πολεμικό υλικό.
Στα πολεμικά υλικά που εξάγει η Γερμανία στην Τουρκία πρωτίστως περιλαμβάνονται εξαρτήματα για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, πρόκειται για υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή των 6 υποβρυχίων του τύπου 214 (αναερόβιας πρόωσης) που ναυπηγούνται στην Τουρκία με συμμετοχή της γερμανικής εταιρίας Thyssen-Krupp Marine Systems.
Το έτος 2018 οι εξαγωγές της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας προς την Τουρκία ανέρχονταν στα 242,8 εκ. ευρώ, ήτοι αποτελούσαν το ένα τρίτο των συνολικών  εξαγωγών όπλων (770, 8 εκ. ευρώ). Στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 οι εξαγωγές στην Τουρκία αντιπροσωπεύουν το 60% του συνολικού όγκου των 305,8 εκ.  σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη να εξοπλίζεται με την βοήθεια αυτών που δήθεν τις επιβάλλουν κυρώσεις για τις παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ενέργειες της στην θαλάσσια περιοχή Ελλάδας και Κύπρου. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και Κύπρου δεν έχουν παρά να αναφωνήσουν: Ζήτω το ΝΑΤΟ! Ζήτω η ΕΕ!

Γ. Λιναρδής

ΠΗΓΗ