Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το παρελθόν ενός "πατριώτη"(Μέρος Β΄)

Θα αρχίσω το παρόν άρθρο με το λατινικό ρητό "Vincit omnia veritas"(=Η αλήθεια υπερισχύει). Η αλήθεια αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται. Επίσης, ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης( η ζωή του οποίου έγινε πρόσφατα και ταινία) είχε πει: "Το ψέμα είναι ανανδρία".  Το θέμα του άρθρου αυτού είναι η συνέχεια της ιστορίας ενός προσώπου που σήμερα παρουσιάζεται ως "σωτήρας" και "πατριώτης" και αυτός δεν είναι άλλος από τον Βελόπουλο. 
   Θέλω να αρχίσω με ένα πασιφανές ψέμα που έχει πει ο Βελόπουλος στην εκπομπή του. Ισχυρίστηκε ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον κάλεσε στην αρχιεπισκοπή στην Αθήνα, το 1991-1992!Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος:"Από τῆς θέσεως τοῦ ᾿Αρχιγραμματεύοντος ἐξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος & ῾Αλμυροῦ στίς 13/7/1974, σέ ἡλικία 35 ἐτῶν...῞Υστερα ἀπό τήν 24χρονη καρποφόρο ποιμαντορία του στή Μητρόπολη Δημητριάδος, ἐξελέγη ᾿Αρχιεπίσκοπος ᾿Αθηνῶν & πάσης ῾Ελλάδος στίς 28/4/1998, σέ ἡλικία 59 ἐτῶν."  Άρα, οποιοσδήποτε άνθρωπος ακούσει τον Βελόπουλο να λέει αυτό που είπε καταλαβαίνει ότι δεν στέκει. Επίσης, στη συνέχεια αναφέρει ο Βελόπουλος ότι τον προσφώνησε τον Χριστόδουλο "μακαριότατε", δηλαδή ότι ήταν ήδη αρχιεπίσκοπος! Και συνεχίζει και λέει ότι ενέπνευσε τον Χριστόδουλο να κάνει το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, το 1992! Άλλο μεγάλο ψέμα! Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα αφιέρωμα στο συλλαλητήριο του 1992 στη Θεσσαλονίκη: "   Για μήνες προετοιμάζονταν το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με πρωτεργάτες τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο.  Στις μαζικές διαμαρτυρίες είχε πρωτοστατήσει και ο τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος και αργότερα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος." Δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρωτοβουλία του Χριστόδουλου, δεν είχε εκείνος την ευθύνη της διοργάνωσης και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο Βελόπουλος ο πρώτος(!) ο οποίος έμαθε από τον μακαριστό Χριστόδουλο, μέσα στο γραφείο του τελευταίου στην αρχιεπισκοπή(!) για το εν λόγω συλλαλητήριο! Έτσι ισχυρίζεται όμως ότι έγιναν τα πράγματα ο Βελόπουλος. Μας περνάει όλους για εντελώς ηλίθιους δηλαδή!  Τα μόνα συλλαλητήρια που έκανε ο Χριστόδουλος με δική του πρωτοβουλία ήταν πολύ αργότερα, συγκεκριμένα το 2000, σύμφωνα με άρθρο από τον Αθναϊκό Τύπο:"Ο μακαριστός Χριστόδουλος κατέβασε τον λαό στον δρόμο σε δύο πολυπληθείς «λαοσυνάξεις» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Ιούνιος του 2000)". Γιατί με τον Βελόπουλο θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε! Μάλλον ο Βελόπουλος πρέπει να πάρει το δικό του "φάρμακο" για το Αλτσχάιμερ γιατί αρχίζει να έχει σοβαρά κενά μνήμης! Για του λόγου το αληθές όποιος θέλει μπορεί να δει το βίντεο, με τον Βελόπουλο να λέει το συγκεκριμένο παραμύθι! Είναι από το λεπτό   7:50 μέχρι περίπου το 9 λεπτό. Δεν ντρέπεται να επικαλεστεί τη μνήμη του μακαριστού Χριστόδουλου! Θα τρίζουν τα κόκαλα του!
Ο Χριστόδουλος όμως έγινε αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας το 1998! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο site της
Επίσης, στο ίδιο βίντεο, από το λεπτό περίπου 3:07-3:35, στην εκπομπή του, ο Βελόπουλος τολμάει και πιάνει στο στόμα του τη μάχη στο Γράμμο και στο Βίτσι και την εξισώνει με την σφαγή του άμαχου πληθυσμού από κομουνιστές στον Μελιγαλά! Λέει ότι και οι δύο πλευρές, κομμουνιστές και δεξιά, το νόμιμο τότε κράτος, ήταν και είναι το ίδιο και το αυτό, "ναζιστές και φασίστες"! Δεν έχει ίχνος ντροπής και ξεστομίζει αυτές τις αθλιότητες! Θα του έκανε το ίδιο δηλαδή να είχαν υπερισχύσει οι κομμουνιστές και να είχαμε την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης! Και αυτός ο άνθρωπος ύστερα περνιέται για "πατριώτης"! Να τον χαίρεστε τον "πατριώτη" σας όσοι τον ψηφίσατε!  Εμείς στη Χρυσή Αυγή τιμούμε όσους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Ελληνικού Στρατού έπεσαν στο Γράμμο και στο Βίτσι! Στην περσινή εκδήλωση μνήμης παρέστη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Όπως βέβαια και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε εκπροσώπηση του Κινήματος μας στις εκδηλώσεις μνήμης. Γιατί οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούν τους ήρωες που έπεσαν για την Πατρίδα μας! Δεν τους εξισώνουμε με τη μάστιγα των κομμουνιστών! Ξέρουμε ποιοι ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας! Επίσης κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή τιμά την μνήμη των θυμάτων των κομμουνιστών στην Πηγάδα του Μελιγαλά. Οι Έλληνες Εθνικιστές θυμόμαστε την Ιστορία της Πατρίδας μας! Όσο για τον Βελόπουλο καλό θα ήταν να διαβάσει την ελληνική ιστορία προσεχτικά πριν ξεστομίσει ξανά τέτοιες ύβρεις!
Ας πάμε σε άλλη μία προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού κοινού. Υποστήριζε τον Σώρα.Φυσικά όπως όλοι ξέρουμε, ο Σώρας  δεν υπήρχε περίπτωση να έχει 600 δις, μάλιστα ζητούσε συνδρομές από τα μέλη του κόμματος του. Γιατί άραγε αφού είχε τόσα λεφτά; Ως γνωστόν υποσχόταν στους αφελείς φοροαπαλλαγές, διαγραφή δανείων μέχρι και την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας. Ένας "αξιοσέβαστος" πολίτης λοιπόν(Σώρας) ενώθηκε μαζί με έναν λαοπλάνο τηλεπωλητή (Βελόπουλος). Μπορείτε να τον ακούσετε σε βίντεο, από το λεπτό 1:36 και μετά, να λέει ότι η ιστορία με τα 600 δις είναι βάσιμη(!) και ότι την ψάχνει εδώ και μέρες. Ε βέβαια όταν ένας  "έγκριτος" δημοσιογράφος του βεληνεκούς του Βελόπουλου διεξάγει δημοσιογραφική "έρευνα" γιατί να μην το πιστέψουμε! Μας περνάει για τελείως ηλίθιους; Ή είναι ο ίδιος τόσο αφελής και ευκολόπιστος;
Επίσης, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είπε ο "πατριώτης" Βελόπουλος ότι: "αυτοί (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) που έδωσαν το όνομα Μακεδονία δεν είναι προδότες", το σχετικό απόσπασμα υπάρχει εδώ. Υποστήριξε δηλαδή τους εθνοπροδότες και ανθέλληνες ΣΥΡΙΖαίους (και όχι μόνο)! Το είπε ξεκάθαρα! Άρα, πως τολμάει να εμφανίζεται ως "πατριώτης" και "εθνοσωτήρας; Όταν το μεγαλύτερο μέρος του λαού, όπως φάνηκε και από τα συλλαλητήρια άλλωστε, τους θεωρεί προδότες! Πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να υποστηρίξει τα όσα πιστεύει ο ελληνικός λαός όταν ο ίδιος δεν συμφωνεί με αυτά; Πώς μπορεί να εκλεγεί εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και να μπει στη Βουλή, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ανήκει στον "πατριωτικό χώρο";
Αυτά για τον Βελόπουλο. Αν λοιπόν κάποιος πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος και το μόρφωμα του "Ελληνική Λύση" αξίζουν να μπουν στη Βουλή, εγώ τι να πω. Θα πω όμως ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν πάντοτε ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό. Ποτέ δεν υποσχέθηκαν "λαγούς με πετραχήλια". Δεν προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να παρουσιαστούν σαν κάτι που δεν είναι. Η Χρυσή Αυγή δεσμεύεται, σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση, να ακυρώσει την ,επιζήμια για την Ελλάδα, Συμφωνία των Πρεσπών! Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική! Αν θέλετε μια δυνατή φωνή στο Κοινοβούλιο που να αγωνίζεται για τα εθνικά μας θέματα, ψηφίστε Χρυσή Αυγή! Ούτε μία ψήφος χαμένη! Ούτε μία ψήφος στο μόρφωμα του Βελόπουλου! Χρυσή Αυγή, για να παραμείνει η Ελλάδα, ελληνική!

 Υπατία