Σελίδες

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η πρόθεση δημιουργίας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας για την πρόληψη της αδήλωτης εργασίας.
Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος μας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής για την αναγκαιότητα εξασφάλισης κοινωνικής πρόνοιας, ασφάλισης, δίκαιους βασικούς μισθούς -και όχι μισθούς πείνας- και συντάξεις. Στην συνέχεια όμως κατήγγειλε την υποκρισία της Ένωσης, που μιλάει για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα διαλύει και καταργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στην Ελλάδα μέσω του Μνημονίου. Επιπλέον, κατέδειξε την απαράδεκτη στάση της Ευρώπης, που επιδιώκει ανοιχτά την αντικατάσταση της Ευρωπαϊκής εργατικής τάξης με τους λαθρομετανάστες, ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Πρέπει σε κάθε περίπτωση να σταματήσουμε την συνεχιζόμενη εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη του 2016 το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας να έχει τέτοια έκταση. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να έχει εξασφαλισμένη κοινωνική πρόνοια, ασφάλιση, έναν δίκαιο μισθό, και μια σύνταξη που θα του εξασφαλίζει άνετη ζωή μετά.
Όμως, η Ένωση μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους. Υποβαθμίζετε ακόμα και τα πιο βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, επικαλούμενοι μια δήθεν ανταγωνιστικότητα, μετατρέπετε ολόκληρες χώρες, όπως η Πατρίδα μου, σε ειδικές οικονομικές ζώνες και έχετε το θράσος να μιλάτε για εργαζόμενους και προστασία.
Να έρθετε στην Ελλάδα να τα πείτε αυτά. Στην Ελλάδα, όπου με τις πολιτικές σας έχετε δημιουργήσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση και ισχυρίζεστε πως αυτός είναι ο δρόμος προς το μέλλον. Σας το χαρίζουμε αυτό το μέλλον. Εμείς, αγωνιζόμαστε για το δικό μας μέλλον σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέμε όχι σε μια Ένωση προστάτη του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου. Μια Ένωση-αρχιληστή, που με τις φορολογικές επιδρομές που διατάσει -και εκτελούν οι εγχώριοι υποτακτικοί της- επιδιώκει να καταστρέψει κάθε ίχνος Εθνικής οικονομίας, ώστε να μοιράσει τα συντρίμμια στις πολυεθνικές της.
Επιπλέον, όλοι εσείς που ενδιαφέρεστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιδιώκετε σταθερά εδώ και πολύ καιρό την αντικατάσταση της Ευρωπαϊκής εργατικής τάξης από τις ορδές των λαθρομεταναστών, γνωρίζοντας βέβαια πόσο πιο εύκολο θα είναι να εκμεταλλευτείτε το καινούργιο αυτό εργατικό δυναμικό και να επιτύχετε μια εξομοίωση προς τα κάτω, και πάλι προς το συμφέρον των πολυεθνικών. Άλλωστε, θυμηθείτε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος Σούλτς είχε ζητήσει για την Ευρώπη 50 εκατομμύρια νέους μετανάστες.
Να ξέρετε όμως πως οι Λαοί ξυπνάνε και θα στείλουν εσάς και τις πολιτικές σας στα σκουπίδια της ιστορίας όπου και ανήκετε."