Σελίδες

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: “ΕΙΣΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΜΟΡΑ”



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με μην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μεταξύ άλλων ανέφερε:
  • Πρόκειται για την τρίτη κεφαλαιακή ενίσχυση που πραγματοποιείται στις τράπεζες και είναι αποτέλεσμα του εκτροχιασμού της οικονομίας και της επιδείνωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξαιτίας της λάθος πολιτικής που ακολούθησε τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η αποτυχημένη κυβέρνηση Σαμαρά του περίφημου μύθου του success story.
  • Με την ανακεφαλαιοποίηση δεν επιλύεται το θέμα της ρευστότητάς, καθώς οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις και μάλιστα ξένες επιχειρήσεις, μη ελληνικές επιχειρήσεις, αφού και ο ίδιος ο Τσακαλώτος χθες δήλωσε επί λέξει: «χάσαμε την μάχη για την διοίκηση των τραπεζών». Αυτές οι τράπεζες, λοιπόν, είναι επιχειρήσεις που δανείζονται για να δανείσουν. ∆εν δανείζουν τα ίδια κεφάλαιά τους. Εσφαλμένα πιστεύουμε ότι οι τράπεζες δανείζουν με τα χρήματα που πήραν από την ανακεφαλαιοποίησή τους.
  • Στην πραγματικότητα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ακόμα ένα μπάλωμα, ακόμα ένα δυσβάσταχτο για τον ελληνικό λαό ποσό που θα πάει χαμένο στον πίθο των Δαναΐδων. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει εκ μέρους σας, ακριβώς ότι συνέβαινε και με την κυβέρνηση Σαμαρά, πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο με επίκεντρο το εθνικό και λαϊκό συμφέρον και μόνο.
  • Ο λαός πρέπει να γνωρίζει τι κάνετε σήμερα στην αίθουσα αυτή και με ποιο τρόπο εγκληματείτε εναντίον του. Σήμερα και χρεώνετε τον ελληνικό λαό με δεκάδες δισ. ευρώ που θα πληρώνουν μέχρι και οι αγέννητοι σήμερα Έλληνες.
  • Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο που χρεώνει τον ελληνικό λαό και πληρώνει τι τράπεζες, πολύ περισσότερο την στιγμή που αυτές οι ίδιες τράπεζες – τοκογλυφικοί γύπες με την σύμφωνη γνώμη σας είναι έτοιμες από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου να πλειστηριάσουν και να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων. Λέμε ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.
  • Δεν θα γίνουμε μια χώρα αστέγων. Και στο σημείο αυτό ας αναφέρω την πολιτική δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Φίλη που είπε επί λέξει: «Να βγουν οι πολίτες με τις καραμπίνες αν πάνε να πάρουν τα σπίτια των φτωχών». Δήλωση πιθανόν εναρμονισμένη με το άρθρο 120 του Συντάγματος. Στο σημείο αυτό ας μην τολμήσει κανένας Χατζηαβάτης της παραδικαστικής παράγκας, κανένας Παναθηναϊκάκιας να εντάξει την πολιτική μου ομιλία σε ποινική δικογραφία. Αν είναι να το κάνει, ας το κάνει για τον Φίλη γιατί η πραγματική εγκληματική οργάνωση, η κοινοβουλευτική Καμόρα είστε όλοι εσείς.