Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: “ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ” ΒΙΝΤΕΟ



Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο o Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων εντός της Ε.Ε. και των γειτονικών χωρών και επεσήμανε την λανθασμένη πολιτική που ακολούθησε στο συγκεκριμένο θέμα, μέχρι τώρα, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος εκ μέρους της Ένωσης.
Τόνισε ότι, με ευχολόγια και πακτωλούς χρημάτων δεν λύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Η Ευρώπη οφείλει να συνταχθεί στο πλευρό των χωρών που πολεμούν το Ισλαμικό κράτος και η Τουρκία να αναλάβει τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον κανονισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, πριν ένα έτος ο Επίτροπος Αβραμόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ξαναγίνουν τα κράτη της Ευρώπης κάστρα και αοριστολογούσε για πιθανή επανεξέταση των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ. Ένα χρόνο μετά δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος ή περήφανος με τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο μεταναστευτικό.
Εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών έχουν κατακλύσει τις Ευρωπαϊκές χώρες, οι εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο συνεχώς αυξάνονται, τζιχαντιστές επωφελούνται των μεταναστευτικών ροών για να διεισδύσουν στην Ευρώπη, οι αρχές των χωρών εισόδου αδυνατούν να ελέγξουν τις ορδές των εισερχομένων, πόσο μάλλον να προσφέρουν τα δέοντα στους πραγματικούς πρόσφυγες και χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Σλοβενία επανέφεραν τους διασυνοριακούς ελέγχους ενώ άλλες χτίζουν φράκτες και χρησιμοποιούν τις Ένοπλες δυνάμεις τους στη μάχη για την επιβολή της τάξης και ασφάλειας.
Με ευχολόγια και πακτωλούς χρημάτων δεν λύνεται το πρόβλημα. Η Ευρώπη οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να συνταχθεί στο πλευρό των χωρών που πολεμούν το Ισλαμικό κράτος. Πρέπει να εξαναγκάσει την Τουρκία να παύσει να εκμεταλλεύεται τους λαθρομετανάστες και μάλιστα με χρηματοδότηση από την ΕΕ, που διέρχονται από το έδαφος της και ως πρώτη χώρα εισόδου, μουσουλμανική και γειτονική της Συρίας, να αναλάβει τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον κανονισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ".