Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



Παρακολουθώντας τα «μεθεόρτια» από το ζήτημα του Δημοψηφίσματος όσο το δυνατόν αποστασιοποιημένα ψηλαφούμε το ΟΧΙ. Κάθε αποτέλεσμα έχει τη σημασία του. Όμως για δύο πράγματα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι: Το χρέος σήμερα δεν είναι εξυπηρετήσιμο! Ούτε είναι εφικτό να αποπληρωθεί ποτέ!
Αυτό επιπλέον αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κανένας απ΄ όσους κονταρομάχησαν παθιασμένα υπέρ του «ΝΑΙ» ή υπέρ του «ΟΧΙ» δεν έχει ισχυρισθεί το αντίθετο. Όλοι οι τραγελαφικοί ψευδοσωτήρες μας λένε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρει η χώρα και άλλα δάνεια. Κανένας δεν μας είπε ούτε γιατί πήρανε τόσα δανεικά ούτε τι τα κάνανε (πράγμα που είναι το πιο βασικό απ΄ όλα).
Τα επενδύσανε κάπου; Τι έγιναν αυτές οι επενδύσεις; Απέδωσαν αυτές κέρδη; Αν όχι, γιατί δεν απέδωσαν; Υπάρχει κανένας υπεύθυνος γι’ αυτό; Μήπως με τα δανεικά εξαγοράσανε ψηφοφόρους και χρόνο εξουσίας; Μήπως αγοράζανε, στο δεκαπλάσιο της αξίας τους, υλικά και υπηρεσίες για τον Δημόσιο Τομέα για να γεμίσουν τα κομματικά ή και τα… οικογενειακά ταμεία;
Ασέλγησαν όλοι (και οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ –κυρίως αυτοί- και οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ – που έκαναν... «γαργάρα» τα πάντα και περίμεναν να έλθει η ώρα τους και να πιάσουν αυτοί την κουτάλα) πάνω στο σώμα της Ελλάδος και έχουν το θράσος να επιμένουν να ασελγήσουν και πάνω στο πτώμα της.
Μάλιστα δε η ειρωνεία είναι ότι όλοι μαζί κατηγορούσαν (και κατηγορούν) την διαπλοκή ενώ ήσαν οι ίδιοι διαπλεκόμενοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια επικαιροποίηση των ποσοστών της Ελληνικής κοινωνίας που επηρεάζει ο καθένας τους ώστε να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους ισχύ προς εξασφάλιση των προσωπικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων.
Οι ΣΑΝΕΛ κλείνουν το μάτι σε μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα και στα 3.000.000 Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Και η ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑ «αγκάλιασε» όσους δεν πρόλαβαν να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και τους φοβέρισε ότι αν μείνουν οι άλλοι θα χάσουν όλα τα λεφτά τους (φυσικά δεν τους διαβεβαίωσε πως με το ΝΑΙ δεν θα τα χάσουν) γιατί θα τα πάρουν οι τράπεζες αφού οι ΣΑΝΕΛ λένε όλο ψέματα, άρα εξαπατούν όταν ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Οι σοσιαλφιλελεύθεροι κανάγιες ζητούσαν μια …..νέα ευκαιρία (sic!) επειδή «οι τωρινοί μαθητευόμενοι μάγοι» δεν έχουν εμπειρία και δεν μπορούν να διαπραγματευθούν με τους δανειστές. Το αστείο είναι ότι και το 1981 για εξάμηνη παρένθεση ΠΑΣΟΚ μιλάγανε και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 25 χρόνια!
Εντύπωση έκανε και η στάση των δανειστών. Είναι δεδομένο ότι οι δηλώσεις τους έδειξαν ξεκάθαρα την επιθυμία τους να διαπραγματεύονται στο εξής με οποιονδήποτε εκτός των ΣΑΝΕΛ. Ενώ κατά καιρούς παραδέχθηκαν ότι η «θεραπεία» (λιτότητα) που εφάρμοσαν στην Ελλάδα ήταν λάθος, επιμένουν έως και σήμερα στην εντατικοποίηση της ίδιας θεραπείας. Η στάση τους αυτή φάνηκε ότι δεν δρα επ’ ωφελεία του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Μάλλον επηρέασε μόνον τους φοβικούς ενώ σαφέστατα «έσπρωξε» προς το ΟΧΙ αυτούς που δεν είχαν τίποτε να χάσουν, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι.
Αν το GREXIT δεν έχει επιπτώσεις για τους δανειστές, γιατί κάνουν έτσι; Η Ελλάδα, είτε εντός, είτε εκτός €, θα είναι χρεωμένη μέχρι το 2199 και θα πληρώνει με την κρατική περιουσία. Από την άλλη τα λεφτά τους έδωσαν οι άνθρωποι και …. τα θέλουν πίσω. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Όμως αν συνεχισθεί η εξαθλίωση του πληθυσμού δεν θα μπορέσει ποτέ να δημιουργηθεί κέρδος (ανάπτυξη) ενώ αν παράλληλα έχει υποβαθμισθεί η αξία της κρατικής περιουσίας με την οποία υποτίθεται πως πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του χρέους, το χρέος θα υφίσταται για αιώνες.
Σας καλώ να θυμηθείτε σε τι τιμές ιδιωτικοποιήθηκαν όσες κρατικές επιχειρήσεις ή κρατικά περιουσιακά στοιχεία πρόλαβαν να ιδιωτικοποιηθούν την τελευταία πενταετία. Όλοι όσοι δανείζουν πρώτιστα ενδιαφέρονται να εισπράττουν τους τόκους. Το κεφάλαιο, τους ενδιαφέρει να παραμένει συνεχώς αναγκαίο για τον δανειζόμενο, και να μην απομειώνεται ποτέ, ώστε να συνεχίζει αυτό να αποδίδει τους τόκους.
Αν ποτέ επιστραφεί το κεφάλαιο, θα πρέπει οι δανειστές να αναζητήσουν αμέσως άλλον «πελάτη» τον οποίο θα δανειοδοτήσουν ώστε να εισπράττουν τους τόκους από αυτόν. Επομένως, δεν τους συμφέρει να πληρωθεί το χρέος μας. Το ζητούμενο είναι να εξυπηρετείται ένα αέναο χρέος είτε με κρατικά έσοδα(φόρους και εκποίηση της κρατικής περιουσίας) είτε με αρπαγή, έμμεση (υπερβολική φορολόγηση ακόμη και της περιουσίας που έχει ήδη φορολογηθεί και όχι του παραγόμενου πλούτου, τεχνητή αύξηση του κόστους διαβίωσης) ή άμεση του πλούτου των πολιτών (ενεχυροδανειστήρια, εγκληματικότητα).
Η χώρα είναι καταδικασμένη από τους Διεθνείς Επικυρίαρχους σε αφανισμό:
Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί κρατικός πλούτος (ανάπτυξη).
Ο από χρόνων πολλών μεθοδικά προγραμματισμένος και συστηματικά εκτελεσμένος θάνατος της πρωτογενούς παραγωγής και της εγχώριας βιομηχανίας.
Ο ξενιτεμός του επιστημονικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας (που θα χρησιμοποιηθεί για να αναβαθμίσει το επιστημονικό επίπεδο των χωρών στις οποίες μεταναστεύει).
Η δημιουργία δημογραφικού προβλήματος σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση(αγραμμάτων ή χωρίς εκπαίδευση ατόμων, ξένων προς την Ελληνική ή την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, χωρίς καμμία φυλετική, ιδεολογική ή θρησκευτική συγγένεια με τον Ελληνικό πληθυσμό και προερχόμενους απόχώρες καταγωγής όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμμία αξία!)
Όλα τα παραπάνω θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, γεωγραφικά απομονωμένη, με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, μηδενικό επίπεδο ασφάλειας (ζωής και υγείας) που δεν θα είναι καθόλου ελκυστική ούτε για τους τουρίστες (που σήμερα λέμε ότι αποτελούν την βαρειά βιομηχανία μας) ούτε για τους Έλληνες επιστήμονες που πιθανόν θα ήθελαν να πάρουν το ρίσκο να επιστρέψουν και να σηκώσουν πάλι τη χώρα στα χέρια τους.
Ανεξάρτητα λοιπόν από το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποτελεί αδήριτη λογική η εκτίμησή ότι, στην προσπάθεια να ανανεωθούν οι οσφυοκάμπτες «υπάλληλοι» των δανειστών η χώρα θα οδηγηθεί πάλι σε εκλογές (αφού θα έχει προηγηθεί αποδοχή πολύ δυσμενών υποχρεώσεων για τη χώρα και τους πολίτες). Θυμηθείτε πόσοι αναλώσιμοι υπάλληλοι παρήλασαν από τη θέση του Πρωθυπουργού και των βασικών υπουργών την τελευταία εξαετία.
Μόλις εκτέλεσαν την αποστολή τους αμέσως όλοι εξαφανίσθηκαν. Σε μία χώρα που πένεται, είναι πρόκληση να σε βλέπουν οι πολίτες να απολαμβάνεις την αντιμισθία για τις υπηρεσίες σου στους σύγχρονους κατακτητές. Οι σύγχρονοι κατακτητές δεν σε καταλαμβάνουν πλέον με στρατούς κατοχής αλλά επιλέγουν να σου αφήνουν την σημαία σου και το όνομά σου ενώ σου επιβάλλουν (ΜΜΕ και διαπλεκόμενοι κρατικοδίαιτοι) την ηγεσία σου ώστε να ψηφίζονται και να θεσμοθετούνται αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Ας αναρωτηθούν οι Έλληνες αν έχουν εξαπατηθεί και πόσες φορές από αυτό το χαμαιλεόντιο «πολιτικό προσωπικό. Και ας τοποθετηθούν επιτέλους για τα συμφέροντά τους και για το συμφέρον των παιδιών τους αν φυσικά δεν σκοπεύουν να μεταναστεύσουν οικογενειακά. Ας σκεφθούν πριν ψηφίσουν τι έχουν και τι τους αξίζει.
Οι δυσμενείς καταστάσεις δεν είναι πάντοτε αναστρέψιμες. Οι …. Ελληνοποιηθέντες λαθρομετανάστες σε δέκα χρόνια θα ψηφίζουν. Και δεν θα απέχουν από τις ψηφοφορίες αφού θα έχουν έλεγχο και καθοδήγηση από κέντρα που ευρίσκονται εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε μπορεί να μην τον λένε… Πάκη (….κλασσικό αρχαιοελληνικό όνομα) και οι συνήθειές του μπορεί να προκαλούν στους Έλληνες πολλές... απορίες.
Ο χρόνος δεν λειτουργεί πάντα υπέρ όσων αναβάλλουν λύσεις για αργότερα. ΔΕΝ υπάρχει πλέον αυτή η πολυτέλεια!
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ