Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ



Εξόχως αποκαλυπτικός ο «βηματοδότης» αναφορικά με τον ρόλο που θα κληθεί αναπόφευκτα να διαδραματίσει ο Στ. Θεοδωράκης και το κόμμα του, όταν ο Τσίπρας και οι δανειστές το απαιτήσουν.
Σύμφωνα λοιπόν με το «βηματοδότη», ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί έναντι των ευρωπαίων δανειστών να συμπεριλάβει τον Θεοδωράκη και το Ποτάμι στο κυβερνητικό σχηματισμό, δίχως όμως να προσδιοριστεί χρονικά ο «γάμος». Η συνεργασία με τον Καμμένο φέρεται να υπήρξε το σημείο τριβής, συνεργασία η οποία συνέβαλε στην άρνηση του Στ. Θεοδωράκη να εισέλθει στο κυβερνητικό σχήμα.
«Όπως, φέρ' ειπείν, ότι ο Αλ. Τσίπρας τούς έλεγε προεκλογικά πως θα σχηματίσει κυβέρνηση με το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη και όχι με τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου. Επικοινώνησα ωστόσο με τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος μου το επιβεβαίωσε, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας τού πρόσφερε τρία υπουργεία και άλλα τόσα υφυπουργεία. Αλλά μη νομίζετε ότι το παιχνίδι συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση έχει τελειώσει. Μαθαίνω ότι ο κ. Θεοδωράκης επανέρχεται λίαν συντόμως με νέα πρόταση, η οποία προβλέπει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα, με την προϋπόθεση όμως να εκδιώξει από αυτήν τα... «βαρίδια», δηλαδή και τον Π. Καμμένο και τους κομμουνιστογενείς του Π. Λαφαζάνη. Έτσι, για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις (και την επερχόμενη... κωλοτούμπα, θα πρόσθετα)».
Καθίσταται σαφές ότι αργά ή γρήγορα το Ποτάμι των πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων που βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση με την υπογραφή του νέου Μνημονίου, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τα κέντρα εκείνα τα οποία διαμορφώνουν την ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή. Η επίτευξη άλλωστε της συμφωνίας με τους δανειστές πρέπει να θεωρείται δεδομένη κι ως εκ τούτου θα απαιτηθεί η συστράτευση εκείνων των μνημονιακών δυνάμεων που θα συντηρήσουν στην εξουσία τον Σύριζα και τον Τσίπρα.
Ο ρόλος του Θεοδωράκη και του Ποταμιού δεν διαφέρει σε τίποτε από τον αντίστοιχο που έπαιξε η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη το 2012: όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν, θα κληθεί να συμπράξει στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, όπως άλλωστε έχει διακηρύξει και προεκλογικά.
Να υπενθυμίσουμε επίσης, παλαιότερες δηλώσεις του Σουλτς, ο οποίος εξέφραζε την απορία και απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Ποτάμι δεν συμμετείχε στον κυβερνητικό σχηματισμό. Το πεπρωμένο όμως, φυγείν αδύνατο διότι αφενός αυτό προστάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και αφετέρου διότι περί τούτου δεσμεύτηκε σ' εκείνους ο Τσίπρας, προτού αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.
Μία μονάχα πολιτική δύναμη αδυνατούν να ελέγξουν οι διεθνείς δανειστές και τούτος είναι ο λόγος που την συκοφαντούν τόσο οι ίδιοι όσο και τα εγχώρια ενεργούμενά τους, στον πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Η Χρυσή Αυγή διώκεται, κατασυκοφαντείται και καθυβρίζεται καθημερινά, διότι απλούστατα δεν ανήκε και δεν ανήκει στο τόξο των γενίτσαρων του πολιτικού φάσματος.