Σελίδες

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, Η ΠΩΣ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ

benizelos
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Ειλικρινά θεωρούμε ότι επαναλαμβάνουμε καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, μέσω των κειμένων μας, με την βεβαιότητα ότι πλέον έχουμε καταντήσει αφόρητα κοινότυποι. Τους ιδίους χαρακτηρισμούς και τα ίδια σχόλια, όσον αφορά το αστικό καθεστώς, που με εναλλασσόμενες μορφές εδώ και σαράντα χρόνια, απομυζά ως βδέλλα τον Ελληνικό Λαό.

Αλλά δυστυχώς αυτοί οι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες που μας κυβερνάνε, καθημερινά προβαίνουν σε νέες αθλιότητες και αναισχυντίες, τις οποίες δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε άνευ σχολίων.


Παραθέτουμε λοιπόν τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού εξωτερικών κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου για να συνειδητοποιήσουν άπαντες, ακόμη και αυτοί που πάσχουν από πνευματική αναπηρία, ότι η πολιτική αήθεια και αθλιότητα, εν Ελλάδι εκδηλώνεται και προβάλλεται πλέον επιστημονικά.

Συγκεκριμένα ο κύριος Βενιζέλος, δήλωσε:

«Το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια».

Δηλαδή με άλλα λόγια και εντελώς ευθέως, ο αγαπητός Ευάγγελος, προβλέποντας την αναμφισβήτητη πολιτική καταρράκωση του ΠΑΣΟΚ, ή Ελιά, ή Συκιά, προέβη σε ένα σαφέστατο εκβιασμό προς τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος συνοψίζεται σε μια φράση.

Ή μας στηρίζετε δια της ψήφου σας, ή εγκαταλείπουμε πάραυτα την κυβέρνηση δημιουργώντας κυβερνητική αστάθεια και προκαλώντας άμεσες Εθνικές εκλογές.

Πως όμως ο κύριος Βενιζέλος αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ρόλο του ως δεκανίκι της ταλαίπωρης κυβέρνησης Σαμαρά και να προβεί σε τελεσίγραφο;

Θεωρούμε για τρείς λόγους.

Πρώτον διότι διαπίστωσε ότι τελικά το δίλημμα που τίθεται εκβιαστικά  στον Ελληνικό Λαό «Πολιτική σταθερότης ή ΣΥΡΙΖΑ» (λες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι διαφορετικό) ενισχύει περισσότερο την Νέα Δημοκρατία, στην οποία στρέφονται όλοι οι ψηφοφόροι που δεν επιθυμούν «αριστερές περιπέτειες», ή τυγχάνουν παραδοσιακοί δεξιοί.

Δεύτερον οι πρόσφατες ερωτοτροπίες του Γεωργίου Τζέφρυ Παπανδρέου με την ΔΗΜΑΡ, καταλήξουν, δεν καταλήξουν απαραίτητα σε πολιτικό γάμο, αποδυναμώνει όλο και περισσότερο την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, επειδή το παραδοσιακό Παπανδρεϊκό τμήμα της μπορεί να στραφεί προς τον κύριο Κουβέλη.

Και τρίτον οι συνεχείς δημοσκοπήσεις, δείχνουν την Ελιά να πάσχει από «εκλογικό Δάκο», φθίνουσα συνεχώς.

Έτσι λοιπόν εδώ πλέον ομιλούμε για την χείριστη πολιτική κατάπτωση, που ίσως έχει συμβεί ποτέ σε πολιτισμένη χώρα, από την στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί έφθασαν στο σημείο να σχεδιάζουν σκευωρίες με στημένες, ή νομικά αδόκιμες κατηγορίες, επιστρατεύοντας ψευδομάρτυρες και επίορκους δικαστικούς και να εξαπολύουν διώξεις με θεαματικές προσαγωγές και φυλακίσεις εναντίον του Αρχηγού και βουλευτών ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, ή να προβαίνουν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα προς τον Ελληνικό Λαό, απειλώντας με πολιτική αστάθεια σε περίπτωση που δεν τους ψηφίσει.

Και ερωτούμε τι διαφορές έχουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να κρατηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά, τι διαφορές έχουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο κύριος Βενιζέλος προκειμένου να σταματήσει τον επιθανάτιο ρόγχο του κόμματός του, από αυτές που χρησιμοποιεί η Κόζα Νόστρα και οι διάφορες ανά τον κόσμο εγκληματικές οργανώσεις;

Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική.

Τελειώνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι τα τελευταία χρόνια το αστικό καθεστώς στην Ελλάδα, εκτός όλων των άλλων, έπαψε πλέον να σέβεται και κάθε κανόνα δεοντολογίας.

Στο παρελθόν τουλάχιστον, παρά την διαφθορά και την αθλιότητα του, πάσχιζε να κρατήσει μια βιτρίνα αξιοπρέπειας, έστω και στημένης και μέσω αυτής των σεβασμό του Ελληνικού Λαού. Τα τελευταία όμως χρόνια ο ρόλος των πολιτικών υποβιβάστηκε, από ανέντιμους και τυχοδιώκτες πολιτικούς, σε ανέντιμους και τυχοδιώκτες πραματευτάδες.

Σύντομα όμως έρχεται το τέλος μιας μακράς περιόδου διαφθοράς και σήψης. Σύντομα η επιστροφή στις προαιώνιες Ιερές Αξίες και στα Ιδανικά θα αναπτερώσει το καταρρακωμένο από την γενικευμένη αθλιότητα ηθικό και το φρόνημα των Ελλήνων. Σύντομα ο Ελληνισμός θα αναγεννηθεί, γράφοντας νέες σελίδες λαμπρής Ιστορίας.