Σελίδες

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ Ο ΑΝΤΟΝ. ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΕΡΩΤΥΛΟΣ

σαμαρας8

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Απ’ ότι φαίνεται, έχουμε το προνόμιο ως Έλληνες να «κυβερνώμεθα» από ένα» πολυτάλαντο» και «πολύπλευρο» πρωθυπουργό. Εκτός όλων των άλλων χαρισμάτων του, ο κύριος Σαμαράς αποδεικνύεται τόσο πολύ ερωτύλος  που τα μύρια όσα προβλήματα τον απασχολούν και τον ταλανίζουν, όσον αφορά την «σωτηρία» της Χώρας, δεν είναι ικανά να καταστείλουν την ανεξάντλητη  ενεργητικότητά του και την επιθυμία του να φλερτάρει.


Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον γενικό γραμματέα κύριο Θανάση Μπούρα βγαίνοντας από την αίθουσα πέρασε μπροστά από μία εμφανίσιμη υπαστυνόμο, η οποία εκτελεί υπηρεσία στην είσοδο των υπουργικών θέσεων της αίθουσας Ολομέλειας της Βουλής.

Αμέσως το Μεσογειακό ταπεραμέντο του Μεσσήνιου πρωθυπουργού έδρασε και αφού την ρώτησε για την καταγωγή της, της πρότεινε να την αποσπάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Φυσικά η υπαστυνόμος ευγενικά αρνήθηκε απαντώντας ότι θα ήθελε να παραμείνει στον πρόεδρο της Βουλής κύριο Μεϊμαράκη.

Οποία σοβαρότης και υπευθυνότης από τον πρωθυπουργό!

Η Χώρα καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο στον βούρκο της οικονομικής καχεξίας, ό Ελληνικός Λαός λιμοκτονεί, ατελείωτα πλήθη κόσμου συγκεντρώνονται στις δωρεάν διανομές τροφίμων και ο κύριος Σαμαράς, έχει την διάθεση να σαλιαρίσει με ένστολες.

Εντάξει, εδώ κάποιος μπορεί να πει ότι ο άνθρωπος έκανε μια απλή φιλοφρόνηση, όπως επίσης να παρατηρήσει ότι το 1989 κάποιος άλλος πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Λονδίνο, «μοστράρισε» επισήμως στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον προϋπαντήσουν και την ερωμένη του. Και τα πλήθη των ηλιθίων επιδοκίμαζαν, χειροκροτώντας την.

Από εκείνη την στιγμή όμως και μετά καταστρατηγήθηκε και παραγκωνίστηκε από την Ελληνική πολιτική σκηνή η σοβαρότης και το ήθος, όσον αφορά τις τυχούσες εξωσυζυγικές δραστηριότητες κυβερνώντων, βουλευτών και ανώτερων κυβερνητικών υπαλλήλων, θέμα το οποίο τουλάχιστον μέχρι τότε αποτελούσε λόγο αποπομπής και διαγραφής.

Πάντως η ωραία (όχι του Πέραν) υπαστυνόμος έπραξε πολύ σωστά που αρνήθηκε την μετάταξη της στο Μαξίμου γιατί σίγουρα, λογικά σκεπτόμενη, κατέληξε στο ότι, τα ψωμιά του κυρίου Σαμαρά στο μέγαρο, είναι πλέον μετρημένα, όποτε για ποιο λόγο να μπει σε αβαντίρ, ελληνιστί περιπέτεια.

Για να ευθυμήσουμε και λίγο.